Cuma, 29 Ocak 2016 11:34

Hepimiz Ayşe Öğretmeniz!

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Ayşe öğretmene destek olmak için kendilerini ihbar ettiler

Telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” dediği için hakkında soruşturma başlatılan Ayşe Çelik’e destek için aralarında Adalı yazar, sanatçı ve iş insanı olan 26 kişi, “Hepimiz Ayşe Öğretmeniz” diyerek kendilerini savcılığa ihbar ettiler.

Sokağa çıkma yasakları ile yaşananlara, insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla Ocak ayı başında bir televizyon programına, Beyaz Show’a bağlandı Ayşe Çelik. “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız?” sorusuyla konuşmasına başlayan Ayşe Çelik, medyanın tutumuna işaret ederek, “Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın,” dedi.

Öğretmen olduğunu belirten Çelik, yasakların olduğu yerlerde öğrencilerini terk eden öğretmenlere de seslendi ve “Bir daha oralara nasıl dönecekler ve o çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar?” diye sordu. Sesinin titrediğini belirterek konuşmasında devam eden öğretmen Ayşe Çelik, canlı yayında sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Bomba seslerinden, kurşun seslerinden bir yaşam ediyor orada… İnsanlar susuzluk ve açlıkla mücadele ediyor; özellikle de bebekler ve çocuklar. Lütfen duyarlı olun ve sessiz kalmayın.”

Bu telefon konuşmasının ardından Ayşe Çelik hakkında soruşturma başlatıldı. Ve medyada bir linç kampanyası gerçekleştirildi.

Çocuklar ölmesin, insan hakları ihlalleri olmasın, analar ağlamasın demek suç oldu

02 hepimiz ayse ogretmeniz 280xBunu demenin suç olarak gösterilmesine tepki vermek ve aynı düşünceye sahip olduklarını belirtmek amacıyla aralarında Adalı yazar ve sanatçı, iş insanları, akademisyenlerin yer aldığı 26 kişi Bakırköy Adliyesi önünde bir araya gelerek, doğacak yasal sorumlulukları üstlerine aldıklarını belirten bir dilekçe hazırlayıp, kendileri hakkında Bakırköy Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcılığ’ına suç duyurusunda bulundular.

Dilekçede imzası bulunanların isimleri şöyle:

Ahmet Dindar (Avukat)
Ayşe Erzan (Akademisyen)
Ayşegül Devecioğlu (Gazeteci)
Ayşegül İyidoğan (Grafiker)
B. Bahri Belen (Avukat)
Celal Başlangıç (Gazeteci)
Dilek Gökçin (Yönetmen)
Ergin Cimnen (Avukat)
Ferhat Tunç (Müzisyen)
Gencay Gürsoy (Akademisyen)
Gülseren Onanç (İş insanı)
Gülşen Denizhan (Avukat)
Gürhan Ertür (Emekli)
Halim Bulutoğlu (İş insanı)
Meryem Koray (Akademisyen)
Murat Çelikkan (Gazeteci)
Nergis Savran (Endüstri Mühendisi)
Neşe Yaşın (Şair)
Orhan Alkaya (Yönetmen)
Orhan Silier (Tarihçi)
Oya Baydar (Sosyolog, yazar)
Pınar Önen (Klinik Psikolog)
Semih Bilgen (Akademisyen)
Şanar Yurdatapan (Müzisyen)
Üner Eyüpoğlu (Müzisyen)
Vecdi Sayar (Sanat Eleştirmeni)

Son değişiklik Pazartesi, 01 Şubat 2016 03:50
Yorum yapmak için oturum açın