Cuma, 29 Ocak 2016 11:53

Adalar’a yeni Cemevi

İsmail Çelik
Ögeyi değerlendirin
(2 oy)

 

Kainatın aynasıyım
Madem ki ben bir insanım
Hakkın varlık deryasıyım
Madem ki ben bir insanım

03 adalara yeni cemevi 280xİnsanı yaşamın merkezine koymuş bir felsefenin yürütücüsüyüz. İbadetimizi de sazımızla sözümüzle yerine getiriyoruz. Adalar’da yaşayan Aleviler olarak Büyükada Cemevi’ni inşa etmek için yola çıktık. Adalar, demografik olarak çok kültürlülüğü ve inanç çeşitliliğini barındıran bir yapıya sahip. Cami’den Kilise’ye oradan Havra’ya farklı inanç guruplarının ibadethaneleri uzun yıllardır yan yana varlıklarını sürdürüyorlar.

Şimdi, bu ibadet yerlerinin yanına bir de Büyükada Cemevi’ni ekliyoruz, bunun için mutluyuz. Büyükada Cemevi hem bir ibadethane hem de geleneğin kuşaklara aktarıldığı bir yer olarak hizmet verecek. Burada, hem ibadetimizi yerine getirip hem de cenazelerimizi kendi inancımıza uygun olarak kaldırma imkânı bulacağız. Zira yaşamlarının büyük bölümünü Adalar’da geçirmiş sevdiklerimizin hakka yürüyüşlerinin ardından, Büyükada’da bir Cemevi bulunmadığından, cenazelerimizi Kartal Cemevi’ne götürüp Alevi inancına uygun olarak duasını yaptıktan sonra Büyükada Mezarlığı’na defnediyoruz.  

Bizim için Cemevi hak ile batıl alanının ayrıldığı, hakka yürümeden önce sorguya çekildiğimiz, bağlama ile seslendirilen deyişler eşliğinde Semah döndüğümüz bir ibadet mekânıdır. Çocuklarımızın, torunlarımızın, dedelerinin, atalarının yürüdükleri yolu bilmelerini istiyoruz. Sevgiyle yola çıktık. Büyükada Cemevi’nin kapısı tüm Adalılara her daim açık olacaktır. 

İkilik kinini içimden atıp
özde ben bir insan olmaya geldim
taht kuralı ariflerin gönlüne
sözde ben bir insan olmaya geldim
serimi meydana koymaya geldim

02 adalara yeni cemevi 280xSözlerime başlarken söylediğim gibi bizim için insanın gönlünde taht kurmak esastır. İnsan olabilmek yolunda ilerlerken dost canlarla bir arada olmak, inanç önderlerimizden inancımıza dair bilgiler edinmek, bir arada cem bağlamak varlığımıza değer katacaktır. Bu değerli anları bizimle paylaşmak isteyen tüm canlar da erkânlarımıza davetlidir.

Son olarak, Büyükada Cemevi’nin hayat bulmasında emeği geçen ve bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm dostları saygı ve sevgi ile her daim anacağımızı bilmenizi isterim.

Cemevi Dayanışma Gecesinde Adalar Belediyesi de yer aldı

04 adalara yeni cemevi 280xAdalar Belediyesi, Büyükada Cemevi yönetiminin Büyükada’da Cemevi kurulması için düzenlemiş olduğu birlik gecesinde Adalılarla bir arada oldu.  Adalar Belediye Başkanı Atila Aytaç, 28 Kasım 2015 tarihinde Anadolu Kulübü’nde düzenlenen gecede uzun zamandan beri Büyükada’da ihtiyaç duyulan Cem Evi’nin kurulması için gerekli olan desteği her zaman vereceklerini ifade etti.

 

İsmail Çelik - Büyükada Cemevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği

Son değişiklik Pazartesi, 01 Şubat 2016 04:43
Yorum yapmak için oturum açın