Cuma, 29 Ocak 2016 11:31

Adalı'dan

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Şubat ayı da geldi çattı. Ocak ayını da pek umut açıcı geçirdik diyemeyiz. Hem ülkemiz, hem de Adalar için… Kar kış, lodos-fırtına derken 2016’nın ilk ayına güle güle dedik. Söyleyecek söz çok aslında. Bu ayın Sunuş yazısında söyleyeceklerimizi Kıraç’ın şiiriyle ifade etmek istiyoruz:

“zaman akıp gidiyor dur demek olmaz
sarılıp da geçmişle avunmak olmaz
ne sen kalırsın ne de ben bu dünyada
umudun kaybedip pes etmek olmaz

bir kez olsun çevir yüzün bak şu toprağa
her gün bir çiçek açıyor diyor merhaba
bütün geceler mecbur varır sabaha
umudun kaybedip pes etmek olmaz

gönül isterdi ki hep iyi olsun çok iyi olsun
bütün acılar bitip her an hoş olsun
ama ne yaparsın insanoğlusun
acı olmayınca tatlı da olmaz

umudun kaybedip pes etmek olmaz”

Kıraç, sanki bu şiiri adalarımız için yazmış.

Acı olmayınca tatlı da olmaz, umudun kaybedip pes etmek olmaz!

Çocuklar, geleceğimiz, yarınlarımız. Adada yaşayan çocuklar yarınlara kalabileceklerimizden şanslı bir kesim; akranları olan ülkenin doğu ve güneydoğusundakiler o kadar şanslı değiller lakin…

Şubat ayı boyunca şanslı Adalı çocuklarımızdan 160 öğrenci Adalar Kent Konseyi Eğitim Grubu’nun ve okuldaki müdür ve öğretmenlerinin birlikte çabalarıyla TEGV ile iletişime geçerek Vakfın yürüttüğü ‘Bilim Ateş Böceği Projesi’ kapsamında Büyükada’da destekleyici eğitim alacaklar. Analitik, sorgulayıcı, eleştirel ve üretken bir perspektife dayanan eğitimle tanışacaklar. Ve Adalılardan bu şanslı çocuklara gönüllü eğitim vermek isteyenlere de bir çağrımız var. Eğer gönüllü olmak isterseniz; Nezih Bayraktar 0533-6926095- nezihbayraktar AT gmail NOKTA com ile iletişime geçiniz lütfen.

Bu ay umutlu bir haber daha verelim. Yıllardır proje aşamasında olan Büyükada Çınar’daki Kırmızı Konturlu bina restorasyonu başladı. Restarosyan bitiminde bina, Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanıma açılacak.

Yine gırgır ve trol ile avlanma yasaklarının bitmesine yedi ay gibi bir süre kaldı. Volkan Narcı’nın yasağın devamına ilişkin change.org’da başlattığı imza kampanyasına Adalar ve deniz yaşamı için, Marmara’da hayatın şimdilik olmaması için destek vermenizi temenni ediyoruz. (Change.org kampayasına imza atınız)

Bahara, baharın ilk ayına umudumuzu pekiştiren haber ve gelişmelerle girmek üzere sağlıcakla kalın…

Son değişiklik Pazartesi, 01 Şubat 2016 00:27
Yorum yapmak için oturum açın