Pazar, 31 Ocak 2016 23:23

Adalar eğitim gönüllülerini arıyor

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Adalar Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu faaliyetleri kapsamında;

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Büyükada’da Şubat ayı başında ‘Bilim Ateş Böceği Projesi’ başlatılmasına karar verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Eren ve İlkokul Müdürü Recep Kızılırmak’la, Belediye Başkanı Atilla Aytaç ve yardımcısı Mahmut Yerlikaya’nın tam desteği ile projenin uygulaması 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Proje kapsamında Bilim Ateş Böceği Şubat ayı sonuna kadar Büyükada İskele Meydanı’nda kalacak ve toplam 160 ilkokul öğrencisine eğitim verecek.

20 günlük çalışmanın başarılı olması ve adalılardan yeterli desteğin sağlanması halinde önümüzdeki yıllarda kalıcı eğitim birimleriyle adalı çocuklara yeni ufuklar sağlanması amaçlanıyor.

Bu projenin sürekliliği için adalılardan çok önemli bir talebimiz var.

Her yaş grubundan eğitim gönüllüleri arıyoruz. Bu kişiler Büyükada’daki eğitim konteynerinde TEGV yetkilileri tarafından 3-4 günlük bir eğitime tabi tutulacaklar ve daha sonra ihtiyaç duyulduğu zaman desteklerine başvurulacak.

Konuya ilgi duyan eğitim gönüllülerinin bizimle haberleşmelerini rica ediyoruz.

Nezih Bayraktar 0533-6926095- Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

Diğer ilgili faaliyetler:

-          22 Ekim’de Kadıköy Belediyesi’nin afet şubesi, Şehit Murat İlkokulu’muzda afet eğitimi verdi

-          Acıbadem hastanelerinin halk sağlığı bölümünden Yrd. Doç Yeşim Yasin ile okul müdürümüz Recep Bey’in tanışması sağlandı ve görüşmeler sonucunda Şubat ayı içinde bir gün 6-7 eğitmenle birlikte okulda uygulamalı hijyen eğitimi verilecek

-          Kadıköy Belediyesi’nin afet şubesinin sahneye koyduğu ilkokullara uyan afet tiyatrosunu ilkokul öğrencilerimiz Mart ayı içinde CKM’de izleyecekler

-          İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Bey’in isteği üstüne;

  • 8. 9. 10. sınıflara Nisan ayından itibaren üniversite gezileri yapılması,
  • Kış aylarında meslek tanıtım seminerlerinin ayrı ayrı okullarda yapılması,
  • Çocuklara fabrikalar, sanayi işletmelerine geziler düzenleyerek üretim alanları ve meslekleri yerlerinde görmelerini  sağlanması,
  • Öğrencilere sporu sevdirmek için çeşitli dallardaki sporcuların okullarda seminer yapmasına karar verildi.

Bu konularda destek olacak adalıların bizimle iletişim kurmalarını rica ediyoruz.

Son değişiklik Pazartesi, 01 Şubat 2016 05:03
Yorum yapmak için oturum açın