Çarşamba, 03 Haziran 2020 21:08

Adalar C-19 Danışma Kurulu: En kritik konu çalışanların sağlığı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Adalar C-19 Danışma Kurulu, 31 Mayıs tarihli haftalık toplantısında gelişmeleri değerlendirdi ve aşağıdaki duyurunun ilgili-yetkili kurumlar ve Adalılarla paylaşılmasını kararlaştırdı.

  • Şehirdeki Adalar iskelelerinde termal kamera ya da ateş ölçüm cihazlarıyla ateş takibinin sadece Şehir Hatları iskelelerinde değil, Adalar’a sefer yapan tüm işletmelerin çıkış yaptığı iskeleleri de kapsayacak şekilde düzenlenmesini önemli buluyoruz.
  • Adaların iskele alanlarında maske kullanımı ve fiziksel mesafe hatırlatması yapılan pankartlar asılabilir. Vapur ve motor seferlerinde ada iskelelerine yanaşırken yapılan anonslara da bu uyarıcı mesajlar eklenebilir.
  • 1 Haziran’dan itibaren açılmasına izin verilen işletmelerin Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlar tarafından yayınlanan genelgelerdeki önlemleri tamamlamadan kapılarını açmalarının yaratabileceği bulaşa bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz.
  • Adalar’da kamuya açık tüm hizmetlerde ve hizmet sektöründe çalışanların sağlığı hepimizin sağlığı olacaktır. Onları koruyalım, önerilen koruyucu tedbirleri alarak çalışmalarını sağlayalım. Kurulumuz, çalışanlara antikor testini, işletmelerin yararına da kullanılacak acil bir önlem olarak dikkatlere sunmak istemektedir.
  • Kurulumuz Adalar’da yaşayanlar ile esnaf ve çalışanlar arasında beyana dayalı sorumluluk paylaşımının, bu dönemde en önemli avantajımız olduğunu düşünmektedir. Bu paylaşımın yöntemini geliştirmek başta olmak üzere her konuda dünyadaki gelişmeleri de araştırmakta ve önerilerde bulunmaktadır. Önerilerimiz ve olan-biteni bundan böyle haftalık bültenle paylaşacaktır.

Hepimize sağlıklı günler dileriz,

Adalar C-19 Danışma Kurulu

Adalar C-19 Danışma Kurulu, Adalar’da

  • C-19 virüs salgınıyla mücadele ve dayanıklılığın artırılması, etkin önlemleri alınması, halk sağlığının korunması ve toplumsal huzurun, uyumun devamlılığının sağlanması için çok disiplinli ve çok yönlü bilgi edinme ve paylaşım ortamını geliştirmek;
  • Adalarda yaşayan farklı uzmanlık alanlarından hekimler başta olmak üzere vatandaşların, sivil toplum örgütlerinin görüş, uzmanlık bilgisi, bilimsel ve/veya hızlı yerel çözüm sunan önerilerini geliştirebilecekleri katılımcılığı arttırmak, yerel kamu otoriteleri ve yerel yönetim karar merkezleri ile uyum, işbirliği içinde çalışarak; önerileriyle kriz yönetiminin destekleyici ve kolaylaştırıcı unsuru olmak

amacıyla

  • Farklı disiplinlerden hekimler, halk ve aile sağlığı uzmanları, Adalar Belediyesi ve İBB temsilcileri, afet gönüllüleri ve salgına karşı sivil dayanışma grupları gönüllülerinden oluşan bir girişim olarak 18 Nisan 2020 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. Haftalık olarak toplanmakta ve durum değerlendirmesi yapıp tavsiyelerini ilgili kurumlara ve Adalılara iletmektedir.

Adalar C-19 Danışma Kurulu üyeleri (01. 06. 2020 tarihi itibarıyla)

Benan Müsellim (Prof. Dr.- Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Gögüs Hastalıkları Anabilim dalı - Büyükada), Bilal Yıldırım (İBB Sağlık Daire Bşk.lığı Koord., Sağlık Yönetimi Uzmanı, öğretim görevlisi), Müge Özdemir (Dr. Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hast. - Heybeliada), Tanju Ertunç (Dr. Maltepe Aile Hekimi - Heybeliada), Pınar Satıoğlu (Diş Hekimi-Büyükada), Haluk Eyidoğan (Prof. Dr. - Heybeliada) , Marianna Vasiliadiz (Psikolog - Burgazada), Engin Çelik (Adalar Belediye Başkanı Tems. Adalar Belediyesi Meclis Üyesi - Büyükada), Sevim Çavdarlı (Burgazada), Halim Bulutoğlu (Büyükada) , Şirzat Ergin (Büyükada), Volkan Narcı (Heybeliada), Niyazi Selçuk (Kınalıada)
Son değişiklik Cumartesi, 06 Haziran 2020 06:06
Yorum yapmak için oturum açın