Çarşamba, 03 Haziran 2020 21:18

İBB Turizm Platformu toplantıları: “Normalleşmeye” doğru Adalar

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

AdaAcilDayanışma adıyla pandemi döneminde bir araya gelen ve ağırlığını sivil toplum gönüllülerinin oluşturduğu platformda, bir yandan alınacak önlemler konuşulurken, öte yandan yaz dönemiyle başlayacak “normalleşme” adımları da tartışılmaktaydı.

Adalar’da “normalleşme” hazırlıklarının yönetilmesi için İBB Turizm Platformu ile ilişki kuruldu ve 11-25 Mayıs tarihleri arasında İBB turizm Platformu tarafından biri hazırlık, diğer ikisi davetli işletme temsilcilerinden oluşan 3 ayrı toplantı düzenlendi.

11 Mayıs tarihli toplantıya İBB Ulaşım ve Planlamadan sorumlu üst düzey temsilciler katıldı ve normalleşme diye tanımlanan dönemde başta deniz yolu ulaşımı yoluyla kontrollü ziyaretçi yönetimi olanakları araştırıldı.

17 Mayısta ise aralarında Adalar’daki su sporları kulüplerinin, otellerin, lokantaların, plajların, bisiklet kiralama şirketlerinin ve hediyelik eşya satış yerlerinin sahipleri ve işletmecileri olan 40 kişinin katılımıyla Adalar’da Normalleşme Adımları toplantısı İBB turizm Platformu çağrısıyla Zoom üzerinden gerçekleşti. Toplantıya İBB turizm Platformu üyesi olan ve aynı zamanda Turizm Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan oteller ve lokantalar için normalleşme genelgesinin de hazırlığına katılmış olan TÜROB ve TURYİD yönetim kurulu üyeleri de katıldılar.

26 Mayıs: Turizm Platformu tarafından düzenlenen Adalar’da Normalleşme Adımları toplantısının ikincisi yapıldı. 30 kişi katıldı. Toplantıya katılanlar arasında İBB Ulaşım daire Başkanı Utku Cihan da vardı ve Adalar’a salgın dönemi deniz yoluyla kontrollü ulaşımın yanı sıra, ada içi yeni ulaşım düzeni üzerinde de bilgi alışverişinde bulunuldu.

İBB Turizm Platformu nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İmamoğlu başkanlığında kurduğu platformlardan biri, İstanbul Turizm Platformu. İmamoğlu’nun seçim vaatleri arasında bulunan platformun kuruluşu 18 Kasım 2019. İstanbul’da, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla kuruluşu yapılan platformun bünyesinde “İBB üst yönetimi, Valilik Birimleri, TÜRSAB, TÜROB, TTYD, İTO, İRO gibi Meslek Odaları, Vakıflar, Uluslararası Kurumlar, Duayenler ve İBB Kardeş Şehirleri'ne kadar sektörün çok geniş yelpazede temsilcileri” yer alıyor. İBB turizm Platformu, kent turizminin gelişmesine yönelik yatırım, denetim, iletişim, tanıtım ve pazarlama konularında görüş alışverişinde bulunmak üzere çalışmalarına başlamıştı.

Platformun direktörlüğünü yapan Özcan Biçer tanıdık bir isim. Bir dönem Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Biçer, aynı zamanda Adalı, Burgazlı Biçerler ailesinden.

Son değişiklik Cumartesi, 06 Haziran 2020 06:06
Yorum yapmak için oturum açın