Pazar, 02 Ağustos 2020 07:38

Adalet Ağaoğlu Büyükada’da Eseriyle Anıldı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Adalar Belediyesi’nin yönetmen Kaan Müjdeci ile ortaklaşa düzenlediği Açık Havada Sinema etkinliği dün akşam, İlyas Salman’ın başrolünde yer aldığı, Adalet Ağaoğlu’nun “Fikrimin İnce Gülü” eserinden uyarlanan ve Türk sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olan “Sarı Mercedes”in gösterimi ile devam etti. Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Ağaoğlu’nun anısına gösterilen filme ilgi büyüktü.

Behramoğlu ve İşigüzel anılarını paylaştılar

Büyükada Tarihi Faytoncular Meydanı’ndaki özel gösterimde şair-yazar Ataol Behramoğlu ile yazar Şebnem İşigüzel de söyleşileriyle yer aldılar. Başka Sinema kurucularından Azize Tan moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Ataol Behramoğlu, Adalet Ağaoğlu ile anılarını paylaşırken, "Büyük bir yazarımızı kaybettik. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

 Ağaoğlu’nun "Fikrimin İnce Gülü" eserinin önemini anlatan Behramoğlu, yazarın tüm eserlerinin kıymetli olduğunu ve mutlaka okunması gerektiğini söyledi.

"Adalet Ağaoğlu ile Vedat Türkali çağdaş edebiyatımızın önemli iki büyük yazarıdır. Eserleri evrensel değere sahiptir" diyen Behramoğlu, Reşat Nuri Güntekin, Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Sait Faik Abasıyanık'ın aralarında olduğu Adalı yazarları da tek tek andı.

“Güçlü bir kadın, güçlü bir yazar...”

Yazar Şebnem İşigüzel de Adalet Ağaoğlu’nu, "Gözümü açtığımda onun kıymetli eserleriyle tanıştım. Bir kadın hayal kuruyor, roman yazıyor, bizi teselli ediyordu. Bu müthiş bir şeydi. Adalet Ağaoğlu çok güçlü bir yazar, güçlü bir karakter, güçlü bir kadındı" sözleriyle Ağaoğlu’nu andı.

Adalet Ağaoğlu’nun tiyatro yaparken de yazarken de sürekli yasaklara, sansüre maruz kaldığını; ancak umudunu hiç kaybetmediğini ve üretmeye devam ettiğini de hatırlatan İşigüzel, Ağaoğlu ile bir anısını paylaşırken,"90 yaşındaydı ama fikirleriyle, yazılarıyla hep gençti. Saygıyla anıyorum" dedi.

"Fikrimin İnce Gülü" eserini de değerlendiren Şebnem İşigüzel, sözü beyaz perdeye bıraktı...

Fayton Meydanı’nda yaz boyu devam edecek film gösterimleri her perşembe, cuma, cumartesi ve pazar saat 20.30’da başlıyor.

Son değişiklik Pazar, 02 Ağustos 2020 19:14
Yorum yapmak için oturum açın