Cuma, 01 Kasım 2019 12:52

Akillas Millas’ın İmza Günleri

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

akillas millas

Akillas Millas’ın en önemli eserleri arasında yer alan “Heybeliada, Halki, Dimonisos” bu yılın Ağustos ayında Adalı Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılmıştı.

Yaklaşık beş yıl önce yayımlanan “Büyükada – Ada-i Kebir, Prinkipo” isimli dev eserde olduğu gibi “Heybeliada” kitabında da yazar Adanın çok değişik yönlerini okuyucularına aktarıyor. Ada tarihi, yönetim, okullar, dernekler, mahalleler, Adada yaşayanlar, gelenekler, efsaneler ve manastırlar orijinal belgeler ve yazarın özgün çizimleri ile birlikte kitapta yer alıyor.

Heybeliada kitabı 1984 yılında Yunanistan’da yayımlanmış ve Atina Akademisi tarafından ödüle layık görülmüştü. Aradan geçen 35 yıl içinde arşivini geliştiren Akillas Millas’ın topladığı resim, kartpostal, gravür ve belgelerin yanı sıra evlerin, sokakların, kıyı şeridinin ayrıntılı ve usta işi çizimler kitabın Türkçe baskısında yer alıyor.

akillas millas

Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği 20 Ekim’de kitabın tanıtımı amacıyla bir imza günü düzenledi. Etkinlik Heybeliada’nın tek kitapçısı Heybeli Sahaf’ın önünde gerçekleştirildi. Katılımcıların yoğunluğu nedeniyle sokağa yayılan söyleşiye yüzden fazla kişi katıldı.

İmza Günü’nde Millas kitabın otuz beş yıllık yazım serüvenini anlatırken, izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı. Kitabına ve kendisine gösterilen sıcak ilgiden çok memnun olan Akillas Millas katılımcıların sorularını anılarda kalan detaylara girerek yanıtladı.

İmza Günü’nün bir sürprizi de Millas’ın bir diğer eseri Burgazada’nın da Türkçe olarak yayına hazırlandığı haberi oldu. Adalı araştırmacının önemli eserleri arasında yer alan Burgazada kitabının da yayınlanacağını öğrenen Adalılar kendisini Burgaz’a davet ettiler.

Burgaz’daki etkinlik 23 Ekim günü Teras Kafe’de gerçekleşti. Etkinliğe yüze yakın katılımcı gelmişti. Akillas Millas etkinlik süresince kitaplarını imzaladı. Katılımcıların sorularını ayrıntılı olarak yanıtladı. Katılımcılar özellikle Burgazada kitabının içeriğine ilişkin sorular yönelttiler. Milas kitabın Yunanca içeriği ile ilgili bilgi verirken Türkçe baskıda metinlerin ve diğer görsel malzemenin güncelleneceğini bildirdi.

 
akillas millas
akillas millas
akillas millas
 
 
Son değişiklik Pazartesi, 04 Kasım 2019 17:17
Yorum yapmak için oturum açın