Cuma, 01 Kasım 2019 12:34

Belediye Halk Toplantıları Düzenledi

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

toplantı

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül seçilmesinden yaklaşık yedi ay geçtikten sonra Ada sakinlerinin karşısına çıktı. Dört adada ayrı ayrı düzenlenen dört toplantıya Adalılar yoğun ilgi gösterdiler.

“Halk Toplantısı” adıyla düzenlenen toplantıların ilki Ekim 15 günü Kınalıada’da gerçekleştirildi. Bu toplantıyı 18 Ekim’de Heybeliada’da Ziyade Cafe’de ve 22 Ekim’de Burgazada’da Nadir Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen toplantılar izledi. Halk toplantılarının sonuncusu ise 25 Ekim günü Büyükada’da Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantılara Başkan Erdem Gül beraberinde Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerinin bulunduğu heyetlerle katıldı. Başkan Gül bu tür toplantılara büyük önem verdiklerini vurguladı ve “Bizi siz seçtiniz. Seçtiğiniz insanlara, seçtiğiniz yönetime her zaman hesap sorma hakkınız var. Sorunları ve bu sorunların çözümlerini hep birlikte tartışıp, yaşadığımız yeri daha da güzelleştireceğiz. Adaları birlikte yöneteceğiz", dedi.

Toplantılarda katılımcıların ittifakla paylaştıkları konu Belediye yönetiminin seçimden yaklaşık yedi ay geçtikten sonra halkın karşısına artık göze çarpan icraatlarla çıkması gerektiği hususu oldu. Toplantılarda etraflıca ortaya konulduğu üzere Adalar’ın yıllar boyunca biriken ve giderek Adalar’da yaşamın sürdürülmesinin önünde vahim bir tehdit haline gelen sorunların yönetim tarafından gereken ciddiyetle ve çağdaş belediyecilik anlayışı çerçevesinde ele alınarak birer birer çözüme kavuşturulması gerekliliği ortadadır. Artık sorunları tespit etme aşamasını geride bırakarak süratle çözümleri uygulamaya koymak zamanı gelmiştir.

Toplantılarda ortaya çıkan bir gerçeği de bir kez daha yinelemekte yarar vardır. Adalılar yaşadıkları çevrenin büyüğünden küçüğüne bütün sorunlarının bilincindedirler. Sorunları ortaya koymakla yetinmemekte akılcı ve uygulanabilir çözümler önermektedirler. Bu önerilerin dikkatle ele alınması ve uygulamaya konulması durumunda Adalar’da yaşamın süratle ve gözle görülür biçimde değişerek güzelleşmesi mümkündür. Ada sakinlerinin yaşam alanlarına bilinçle sahip çıkma yeteneği aslında belediye yönetimi için de büyük bir kolaylık oluşturmaktadır. Dolayısıyla yapılması gereken Adalıları çözüm süreçlerinin içine daha çok dahil edecek bir yönetim anlayışını hakim kılmaktır.

Bu nedenle Başkan Erdem Gül’ün Halk Toplantılarında bu etkinlikleri sürdüreceklerini ve çözümleri halkla birlikte gerçekleştireceklerini vurgulamasını önemli ve umut verici buluyoruz. Bu anlayışın gelişerek yaygınlaşması ve belediye çalışmalarının temeline oturması herkesin ortak arzusu durumundadır.

Adalı Dergisi olarak yapılan dört toplantıda dile getirilen hususları okurların dikkatine topluca sunmayı bir görev biliyoruz. Bu amaçla toplantılarla ilgili iki ayrı yazıyı sayfalarımıza aldık. Böylece toplantıların değerlendirilmesi yönünde üzerimize düşeni yerine getirdiğimizi düşünüyoruz.

toplantı
toplantı
Son değişiklik Pazartesi, 04 Kasım 2019 16:24
Yorum yapmak için oturum açın