Perşembe, 04 Ekim 2018 16:27

Anlatılan, çocuklarımızın hikayesi

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

workshop 280x

Bütün hikayemiz 2016 ilkbaharında Pınar Satıoğlu’nun bizi Barış için Müzik Vakfı ile tanıştırması ile başladı. Adalarımızda biz de bir orkestra kurabilir miydik?

Çalışma grubumdaki arkadaşlarım tereddütsüz evet dediler.

Önce yetkili makamlarla görüşmeler, ikna turları ve nihayetinde Vakıf yöneticileriyle sevgili genel sekreterimiz Abdurrahman Beyin protokol imzalaması.

Sonra zorlu bir süreçte enstrümanların grup üyelerimiz ve dostlarımızın katkılarıyla satın alınması.

Talep çokluğu nedeniyle ve enstrüman çeşitliliğinden, bu defa önümüze eğitmen sorununun çıkması ve onun da yine üyelerimiz ve dostlarımız sayesinde aşılması sayesinde bugünlere ulaşmamız.

Özetle bugünlere kolay ulaşmadık. Şu an 65 çocuğumuza eğitim veriyoruz.

Uluslararası Proje

Bu kısa giriş ardından, Purcell Genç Müzisyenler okuluyla tanışma öykümüze gelmek istiyorum.

Her şey, 2017 yaz aylarında Heybeli Ruhban Okulu bahçesinde Barış İçin Müzik Vakfı çocuklarıyla beraber verdiğimiz ortak konsere tesadüf eseri katılan değerli şef Dr. James Ross ve onu o gün konsere getiren, tanıştıktan sonra dost olduğumuz sevgili Ebru Taşkın ile başladı.

Dr. James Ross İngiltere’ye dönüşünde bize bir mesaj atarak, danışmanı olduğu Purcell Genç Müzizyenler okuluyla birlikte Adalarımızda etkinlik düzenlemek istediğini haber verdi.

Bizi çok heyecanlandıran bu haber sonrası Şubat 2018’de Commonwealth Resounds Vakfının kurucusu ve Başkanı Allison Cox’la beraber adamızı ziyarete gelip yetkililerle görüşüp, onayları alındı, konser ve konaklama ortamları saptandı.

Bu aşamada bize ellerinden gelen tüm yardımı sağlayarak ana sponsorluğumuzu yapan ve tesislerini konaklama ve yemek için ücretsiz açan Kartal Belediyesi’ne ve sevgili başkanları sayın Altınok Öz beyefendiye, tüm ulaşım imkanlarını bizim için kullanan ve misafirlerimizin yemek ihtiyaçlarını karşılayan sevgili Adalar Belediye Başkanımız sayın Atilla Aytaç beyefendiye, salonlarını konser için açan Ruhban Okulu ve Anadolu Kulübü yöneticilerine çok teşekkür ederiz.

Ve 27 ağustosta misafirlerimiz adaya akşam saatlerinde ulaştılar. 17 Commonwealth Resounds Vakfı öğrencisi, 2 yöneticisi ve 2 öğretmenleri ile onlarla birlikte konser vermek üzere sayın Cem Mansur’un Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın 9 öğrencisini Kartal Belediyesinin tesislerine yerleştirdik.

Adalar Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi sevgili Begüm Yavuz’u, koordinatörümüz sevgili Ayten Sele’yi ve grubumuzdaki arkadaşlarımdan özellikle Cem Akıncıtürk, Şükran Demirel ve Canan Orbay’ı gönüllü olarak fedakarca çalışmaları için özellikle ayrıca kutluyorum.

Üç günde ne oldu?

anadolu kulubu 280x

Kampın gerçekleştiği üç gün içinde bizim açımızdan birinci sıraya, iki orkestra elemanlarının, Adalar Çocuk Orkestrası öğrencileriyle tanışmaları ve birlikte çalışmalarını koyabiliriz.

Özellikle 30 Eylül Pazar günü öğlen saatlerinde yapılan workshop sonrasında Purcell Orkestrasından Joshua Mock tarafından, Adalar Çocuk Orkestrası için uyarlanan ve orkestramıza hediye edilen 'Elmaların Yongası ' ezgisi Adalar Çocuk Orkestramız ve misafir öğrenciler tarafından seslendirildi. Bu bizim de beklemediğimiz çok incelikli bir hediye idi.

Konserlere gelince; misafirlerimizin şef Dr. James Ross yönetiminde oluşturduğu orkestra , 29 Eylül gecesi Heybeliada Ruhban okulunun tarihi salonunda saat 19:00 da davetlilerimize muhteşem bir konser verdi. 2 saat süren bu konseri adalarımızı ziyaret eden Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi H.E. Christian Berger ve eşi H.E. Marilena Georgiadou Berger, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve eşi Feray Öz, Adalar Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Sinan Özbek, Heybeliada Ruhban okulu temsilcileri, Turkiye Genclik Filarmoni Orkestrası şefi Cem Mansur ve seçkin bir izleyici topluluğu büyük bir zevkle izledi.

Pazar günü ise saat 19:00 da bu sefer Büyükada Anadolu Kulübünün salonunda çok sevgili Atatürk’ümüzün fotografı önünde onun hayal ettiği gibi çok değerli bir konser izlemenin zevkini yaşadık.

Pazartesi günü ise ayrılık vaktiydi. Konuklarımızı adadan uğurlayıp, Sultanahmet bölgesinde bir veda gezisi yapıp ülkelerine dönmek üzere uğurladık.

Son söz:

Sevgili Adalılar, sizlere ihtiyacımız var: Önce bizim çocuklarımızın çalışmalarını ve konserlerini izleyin, sonra maddi-manevi desteklerinizi esirgemeyin.

 

Son değişiklik Cuma, 05 Ekim 2018 18:05
Yorum yapmak için oturum açın