Perşembe, 04 Ekim 2018 16:07

İngiltere’nin genç müzisyenlerinden Adalar Çocuk Orkestrası’na anlamlı destek

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

İngiliz Şef Dr. James Ross yönetimindeki İngiliz Purcell Genç Müzisyenler Okulu ve ünlü şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Adalar Çocuk Orkestrası'na destek sağlamak için Büyükada’da 3 gün süren bir müzik kampı ve 2 konser düzenledi.

workshop9 280x

Adalar Çocuk Orkestrası’nın genç yetenekleri için büyük bir deneyim olan müzik kampı 28 Eylülde başladı ve 3 gün sürdü.

Kamp, Kartal Belediyesi’ne ait Kartal-Ada tesislerinde düzenlendi.

Destek amaçlı ilk konser, 29 Eylül Cumartesi akşamı, Heybeliada Ruhban Okulu’nda gerçekleşti. Konseri izleyenler arasında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi H.E. Christian Berger ve eşi H.E. Marilena Georgiadou Berger, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın Şefi Cem Mansur ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de vardı.

30 Eylül 2018 Pazar akşamı, Büyükada Anadolu Kulübü’nde yapılan ikinci konseri ise Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ta izledi.

Her iki konsere de ilgi büyüktü. Ama asıl, konser öncesinde, kampta yapılan çalışmalar, verilen eğitimler ve kurulan dostluklar iz bıraktı.

Çalışmalardan görüntüler

Duygular Adalı ile paylaşıldı:

Şef Dr. James Ross:

“Bu projenin gerçekleşmesini sağlayan Adalar Kent Konseyi’ne, ana sponsoru olan Kartal Belediyesi’ne, ada içi her türlü lojistik destekleri için Adalar Belediyesi’ne, Konser Salonu olarak mekanlarını açan Heybeliada Ruhban Okulu’na ve Büyükada Anadolu Kulübü’ne, işbirliği için Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası şefi Cem Mansur ve Orkestra üyelerine, Purcell Genç Müziyenler okulu yönetici ve öğrencilerine, Commonwealth Resounds Vakfı kurucusu ve başkanı Alison Cox’a çok teşekkür ederim.”

Adalar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Özbek:

“Bu değerli genç sanatçılara canı gönülden teşekkür ediyorum, iyi ki varlar. Biz bu etkinliği oluşturmaya çalışırken ilgili her türlü kuruluştan destek aldık, hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bu anlamda tam bir imecedir. Hiçbir finansal desteği yoktur bu projenin, değerli dostlarımın kendi katkılarıyla oluşmuş bir projedir. Akılla desteklenen hayaller gerçekleşebilir, görebiliyoruz. Dolayısıyla bu hayali başlatan Pınar Satıoğlu, ki kendisi projenin fikir annesidir ve Eğitim Çalışma Grubu Başkanımız Nezih Bayraktar’a ve tüm çalışma grubu üyelerine çok teşekkür ederim”.

Commonwealth Resounds Vakfı Kurucusu ve Başkanı Alison Cox:

“Bu projeyi destekledikleri için Adalar Kent Konseyi’ne en içten sevgilerimi iletiyorum. Bizim bu projede en çok keyif aldığımız şey, Purcell Genç Müzisyenler Okulu ve Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası öğrencilerinin bu kısa sürede hazırlanıp, sahnede olağanüstü performans göstermiş olmalarıdır. Aynı zamanda da hayatları boyunca sürecek bir arkadaşlık, dostluk inşa ettiler. Onlar aynı zamanda, Adalar Çocuk Orkestrası’nın küçük müzisyenlerine de 3 gündür eğitim veriyorlar. Bugün, yani son gün konserinde bir sürpriz yaptılar ve sadece Adalar Çocuk Orkestrası için, Purcell Genç Müzisyenler Okulu’ndan Joshua Mock’ın kompozitörlüğünü yaptığı ’Elmaların Yongası’ adlı türküyü orkestra olarak ilk defa seslendirdiler. O yüzden gurur duyuyoruz”.

Ruhban Okulu Konseri, 29 Eylül 2018

Aslı Emre (Purcell Genç Müzisyenler okulu Piyano Bölümü Öğrencisi)

Aslı Emre, piyano ve kompozitorluk okuyor. Konserlerde çalınan ilk parça “Old Bazaar”in bestecisi. Adalar Çocuk Orkestrası’nın müzik kalitelerinin çok yüksek olduğunu, müzik okuluna gitmemelerine rağmen algılarının da, ilgilerinin de fazlasıyla iyi olduğunu, verilen komutları çabuk kavrayıp , uyum sağlamakta çok başarılı olduklarını dile getirdi. İleride çok daha büyük başarılara ulaşabilecekleri kanaatinde olduğunu da ekledi.

Yasemin Sansı (Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası üyesi / Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı 10. Sınıf Öğrencisi)

Grup olarak başka başka okullardan geldik. 3 günlük atölye süresinde kendi okulumdaki eğitimin, Ingiltere'deki eğitimle eşit düzeyde olduğunu gözlemledim. Çok değerli bir süreç ve çalışma yaptık. Adalar Çocuk Orkestrasının harika üyeleriyle geçirdiğim zamandan da çok keyif aldım.

Gizem Coşar (Adalar Çocuk Orkestrası’nda viyola çalıyor)

Bu 3 günlük müzik kampında hayallerimin ötesini ve geleceğimi gördüm. İyi ki katılmışım.

Gülay / Nilay Kayaoglu (Adalar Çocuk Orkestrası’nda 1.keman olan iki kız kardeş)

Gördüğümüz öğrenciler şaşkınlık vericiydiler. Hangi eseri söyleseler onu çalabiliyorlardı. Çalarken zorlanmadıkları gibi eğlendiklerini de görüyorduk. Bize öyle ilginç şeyler öğrettiler ki hepsi heyecan vericiydi. Adalar Çocuk Orkestrası olarak birbirimizi hayranlıkla izlerken gözlemliyorduk. Provalara, bugün ne yaşayacağız merakı ile katıldık.

Anadolu Kulübü Konseri, 30 Eylül 2018

Adalar Çocuk Orkestrası Hakkında

Adalar Kent Konseyi'nin projesi olan Adalar Çocuk Orkestrası; Adalar Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu tarafından, Adalar Kaymakamlığı, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adalar Halk Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle kuruldu.

Orkestra şefi, eğitmen ve repertuar desteği, Haziran 2016'da Barış için Müzik Vakfı ile yapılan protokol çerçevesinde Barış için Müzik Vakfı tarafından verilmektedir. 4 Kasım 2016 tarihinde, Adalar Kent Konseyi Eğitim Grubu’nun sağladığı enstrümanlar istekli çocuklara dağıtılmış ve orkestra çalışmalarına 8-14 yaş arasında 25 çocukla başlamıştır. Orkestra bugün 60 genç yetenekle çalışmalarına devam etmektedir.

Son değişiklik Cuma, 05 Ekim 2018 18:05
Yorum yapmak için oturum açın