Yalım Eralp

Cuma, 05 Kasım 2021 18:10

Patrik Bartholomeos’un ABD Ziyareti

Uzun süre makamlarımız Patrik Ekümenik değildir tezine sarılmıştı. Bu tutumun yumuşadığını memnuniyetle görüyoruz. Hükümet bir davette Patrik’in önündeki tabelaya “ekümenik” sıfatını koymuştu. Esasında, korkulduğu gibi Patrik’in bir tür “papa” olması mümkün değildir Katolik ve Ortodoks cemaatlerinin yapısı farklıdır.
Bir meczubun ABD’nin başında olmuş olmasının fevkalade tehlikeli olduğu açık. Parmaklarının ucunda nükleer tetik var. Aslında Başkan olmasa akli dengesizliği dolayısıyla dışarıda dahi olmaması gerekti.
Pazartesi, 09 Kasım 2020 18:45

“Trump Gitti Kabus Bitti”

Biden’in işi zor. Parti içi koalisyonu devam ettirmek dışında Kongre’deki Cumhuriyetçilerle de uzlaşıya varmak zorunda. Georgia eyaletinde ocak ayında yapılacak iki Senatörlüğü zor da olsa Demokrat adaylar kazanırsa Demokrat Parti Temsilciler Meclisine ilaveten Senato’da duruma bir ölçüde hakim olabilecek…
Salı, 03 Aralık 2019 10:29

Heybeliada Ruhban Okulu

Ortodoks din adamı yetiştirilmesi amacıyla ilk defa 1844 yılında Patrik IV. Germanos’ un destekleriyle Aya Triada Manastırı bünyesinde teoloji eğitimi veren bir okul açılmıştır.