Çarşamba, 01 Nisan 2015 12:04

Adalı’dan

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Nisan ayı alabildiğine günleri dolu bir aydır.

Bu ay Rum, Ermeni, Süryani, Asuri, Ezidi, Yahudi, Müslüman bütün inançların bayram ve kutlamalarını barındırıyor. Adalar’ın resmini anlatır gibi hepsi bir arada, bir ada... Nisan ayına adil davrandığı için minnettarız.

Son 60 yılın Ada tarihi özellikle Büyükada tarihi biraz da ‘Fıstık Ahmet’ yani Ahmet Tanrıverdi’dir. Fıstık Ahmet yürüyüp geçtiğimiz yolların, yerlerin, ayağımıza dolanan ve bir tekme savurarak uzaklaştırdığımız taşların bir hikâyesi olduğunu anlattı bizlere.

Sevgili Çağnur Şarman, bizim ruhumuzu okşayarak, kalplerimizi pamuk yumuşaklığıyla sarıp sarmalayarak anlatmaya devam ediyor.

Adalı Nisan kapağında güneş tutulmasına yer verdik. Heybeliada’nın deklanşörü Turgut Kuli, o tarihte hava kapalı olmasına rağmen sabırla, heyecanla, azimle bekleyip ayın her zaman mehtaplı gecelerin figürü olmadığını bize gösterdi. O anı deklanşöre basarak ölümsüzleştirdi. Teşekkürler Turgut Kuli. Adanın tek güneş tutulması fotosunu bizimle paylaştığın için.

Sevgili Viktor Albukrek Bey, dünü-bugüne bağlayan anı ve bilgi-birikimiyle yine sayfalarımızda bilgi bankasını bizimle paylaştı. Viktor Akbukrek’ten hafızalarımızı her daim canlı tutmasını rica ediyoruz...

Adalı Gezginler, tura doymuyor. Bu sayıda, gittikleri Küba’yı bizimle paylaştılar. Uzak kardeş ada Küba, tüm güzelliğiyle Adalı sayfalarında.

Bahar artık iyiden iyiye kendini hissettiriyor. Cemreler de düşeli hayli zaman oluyor. Gökkuşağımız da Adalar’dan karşı kıyıya rengârenk kuşaktan oluşan bir selam gönderdi. Kuşlar, börtü-böcekler, otlar-çiçekler orkestra elemanları olarak yerlerini alıp, icraatlarını bizlere sunmaya başladılar. Değirmenburnu piknik alanının toprağı en güzel otlarını aylardır aç biilaç gezen atlara cömertçe sunmanın neşe ve huzurunu yaşıyor...

Evet, Adalar’ımızda önemli bir gelişme daha yaşanıyor. Haziran seçimlerinin hummalı çalışması kendini iyice hissettirdi. Adayların netleşmesiyle birlikte görsel ve duyusal propagandalarla dolu iki ay Adalar’da bizleri bekliyor.

Sezonu açacağımız Mayıs’ta görüşmek üzere...

Ada tazeliğiyle sağlıcakla kalın...

Son değişiklik Cumartesi, 04 Nisan 2015 06:56
Yorum yapmak için oturum açın