Sayı 127 - Ocak 2016

Sayı 127 - Ocak 2016

Adalar bir yılın yorgunluğunu ve hüznünü bir nebze olsun beyaz örtüyle atmaya çalıştı.
Hoş geldin 2016
Kapak Fotoğrafı: Semra Askeri Uzuner

Adalı Dergisi olarak bir yıla daha güle güle diyoruz Adalılar ve Adalı okurlarıyla birlikte. 2015, hem ülkemiz hem de Adalar’ımız için çalkantılı, riskli, geleceğe dönük kaygıların üst boyutta yaşandığı bir yıl oldu.
Ada Gönüllüleri Derneği Olağan Genel Kurulu 20 Aralık 2015 tarihinde yapıldı, yeni üyelerin katılımının ardından yapılan ilk genel kurulda yeni yönetim seçildi.
Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleşen sempozyumda kirliliğin önlenmesi konusunda atılacak adımlar anlatıldı.
Siz dergiyi elinize aldığınızda, belki eliniz yeni girdiğimiz tarihi yazmaya alışmış bile olur ama ben bu yazıyı yazarken daha yılbaşı gecesi yaşanmadı.
Gün geçmiyor ki tacizle ilgili bir haber okunmasın: Kadına taciz, çocuğa taciz, insan hayatına taciz, eğitime taciz, sanata taciz, yarınlarımıza taciz.
Çalıştığımız yerde gerilmek, sinirlenmek, üzülmek, kaygı duymak hayatımızın bir parçası. Stres belli bir ölçüye kadar faydalıdır, ancak ölçünün kaçtığı noktada tehlike çanları çalar. İşte bazı çözüm önerileri...
dört nala haberci ilkyazdan / aşağıdan inceden beyazdan / dumanı tüten sıcak tohum / dolan kara toprağı dolan
Göz ve algının yanıltılması üzerine kurulu olan bir sanattır. Bunun için psikolojiden ve fizikten de faydalanır. Kavram ilk olarak 23 Ekim 1964 yılında Time Dergisi’nde isimsiz bir makalede kullanıldı.
4 Ocak 1935 günü saat 16.38’de merkez üssü Marmara Adası olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. İnsanoğlunun doğa karşısında ne kadar aciz kaldığına şahit olmuştu adalılar. Bilanço ağırdı...
Deniz, Adalar ilçesi denince akla gelen ilk yaşam alanıdır. Denizin korunması doğa ve yaşamın korunmasıdır.
Yaşam şeklimiz değişti. Yakın zamana kadar insanlarımız, aileleriyle birlikte belirli bir mahallede, toplu bir halde yaşadıklarında, aile bireylerinin birbirlerini görme, kollama, yoklama imkânları vardı ve hasret giderilirdi.
İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il genelinde ağız diş sağlığı eğitimleri ve taramaları ile velilerin onay verdiği bütün anasınıfı ve 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere flor vernik uygulaması yapılmaya başlanmıştır.
İl Özel İdaresi kapatılırken oluşturulan komisyon tarafından tahsisi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan bina, Hazineye devredilmiş durumda.
Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Derneği Tarih Atölyesi, Heybeliadalı kartpostal koleksiyoncusu Halil Gökman’ı ağırladı.
Yunpir tahtaya 4 kelime yazdı. Farkındalık, dolunay, titreşim, aşk. Bu dört kelimeyi içeren bir öykü yazmasını istedi herkesten.
Meral Yüncü ve Hediye Yıldırım ile Burgazada Gönüllü Evi üzerine sohbet
Adalar halkına Adalar İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi’nden duyuru: Hayatınız bizim için değerlidir. Kendinize 10 dakika ayırın.  Rahim Ağzı Kanseri’ne karşı korunun!