Çarşamba, 30 Aralık 2015 09:59

Adalı’dan

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)

Adalı Dergisi olarak bir yıla daha güle güle diyoruz Adalılar ve Adalı okurlarıyla birlikte.

2015, hem ülkemiz hem de Adalar’ımız için çalkantılı, riskli, geleceğe dönük kaygıların üst boyutta yaşandığı bir yıl oldu. Beş ay arayla iki genel seçim yaşadık. Çatışmalı, kaoslu, can kayıplı…

2015’de, geçen yıl yani Yassıada’da mahkeme kararına rağmen inşaat başladı ve son hızla devam ediyor…

1/1000 ölçekli imar planı gündeme geldi, muhtemelen onaylanacak.

Ulaşım sıkıntısı artarak sürüyor.

Eğitim, neredeyse kişilerin çabasıyla sürüyor…

Neyse diyalektiğin kanunlarından biridir, iyi ve kötü iç içedir. Can sıkıcı, üzüntü ve kaygı verici olaylar yaşanırken, umudu büyütmeye yönelik güzel gelişmeler de yine 2015 yılında yaşandı.

Adalar Vakfı bütün bileşenleriyle Adalar için üretmeye devam etti. Adalar Müzesi, koleksiyona eklenen yeni bağışlarla ve yeni sergileriyle ziyaretçilerine hizmet vermeyi sürdürüyor.

Adalar’da artık çalışan bir Kent Konseyi var. Çalışma Grupları ve etkinlikleriyle, yarattıkları farkındalıklarıyla sahiplenme ve üretme bilincini geliştiriyorlar.

Adalar Savunması, Adalar için büyük bir özveriyle ‘yeter ki isteyelim, başarırızı’ pratikleriyle kanıtladılar. Artık Adalar’ın Adalar Savunması var.

Heybeliada’da Heybeliada Kütüphane Derneği, başarı öyküleriyle, tarihe ve geleceğe ışık tutuyorlar.

2015 yılı içinde kurumsallaşma ve örgütlenmenin önemini anlatan yeni STK ve DKÖ’ler katıldı aramıza.

Burgazada Gönüllü Evi, altı yıllık mücadelesinin sonunda Ağustos ayında açılışını yaptı.

2015’i bitirmeye bir kala, Aralık ayında Ada Gönüllüleri Derneği yaptığı genel kurul ile çalışan bir dernek hediye etti Adalar’ımıza.

Yine Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü dernekleşti.  ADYSK Derneği olarak aramıza katıldı, ada ve denizler sahipsiz değildir şiarıyla çalışmalarına ara vermeden dernek olarak devam etti.

Evet, örgütlü güç ile yaşamı, geleceğimizi doğasıyla, hayvanıyla, bitki örtüsü-börtü böceğiyle, insanıyla şekillendirmenin sahiplenmenin daha kolay ve sonuç alıcı olduğunu aramıza katılan yeni kurumlarla birlikte önümüzdeki yıl daha iyi anlayacağız…

2015, umutları kırmaya yönelik korkunç bir bilanço ile veda etmesine rağmen, 2016 umutsuz yaşanmaz diyen pratiklerle geldi…

Hoş geldin yeni yıl.

Adalarımız için, ülkemiz için zor bir yıl olacaksın, ama umudu büyütmenin de adı olacaksın.

Tüm Adalıların yeni yılı kutlu ve umutlu olsun…

Son değişiklik Salı, 05 Ocak 2016 11:41
Yorum yapmak için oturum açın