Salı, 29 Aralık 2015 09:33

Adalar’ın okullarında ağız diş sağlığı taramaları ve flor vernik uygulamaları yapıldı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il genelinde ağız diş sağlığı eğitimleri ve taramaları ile velilerin onay verdiği bütün anasınıfı ve 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere flor vernik uygulaması yapılmaya başlanmıştır.

Adalar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçe dâhilindeki tüm anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Güliz ÜLKÜ önderliğinde Diş Hekimi Ahmet Kerim Hekimoğlu ve Ebe Rabia Güdek, Ebe Kezban Şahin tarafından flor vernik uygulaması ve ağız diş sağlığı taramaları yapılmıştır. Tüm öğrencilere Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından lojistik olarak temin edilen diş fırçası ve macunu seti kalem kutularıyla hediye edilmiştir.

Amaç, diş yapısını kuvvetlendirmek

Çocuklarda görülen ağız-diş hastalıkları, özellikle diş çürükleri okul başarısını ve çocuğun kendine güveninin olumsuz yönde etkilemektedir. Flor yeryüzünde yaygın olarak bulunan bir mineraldir. Bazı su kaynakları ve gıdalarda da flor bulunmaktadır. Flor iyonu vücutta en çok kemik ve diş gibi sert dokularda birikmektedir. Flor, dişte kaliteli bir mine oluşumuna katkıda bulunmakta, bu tabakanın çözünürlüğünü azaltmakta ve zararlı asitleri durdurmaktadır. Flor vernik uygulamasında amaç, diş yapısını kuvvetlendirmek, çürüğe karşı direnç kazanılmasını sağlamak, çocuğa fırçalama alışkanlığı kazandırmak, diş minesini güçlendirmek, mevcut çürüklerin çürüme hızlarını azaltmak ve sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamaktır.

02 agiz dis sagligi taramalari 840x

Son değişiklik Salı, 05 Ocak 2016 11:42
Yorum yapmak için oturum açın