Sayı 172 - Ekim 2019

Sayı 172 - Ekim 2019

Ulaşımda yenilikler

Adalar’ın en güzel ayı Eylül. Her şeyden önce ortalık kısmen sakinliyor. Sıcaklıklardan zaten oldum olası derdimiz yok. Güney kavrulurken, İstanbul Adaları, yazın en sıcak ve bunaltıcı birkaç günü hariç, insana klima ihtiyacını aratmıyor.
Şehir Hatları yeni Kış Tarifesi’nde Adalar’a ilişkin yenilikler ön plana çıktı.
Sébah&Joaillier Fotoğraf Stüdyosu imzası taşıyan ve 1885-1920 yılları arasında Adalar’dan görüntüleri içeren 25 fotoğraflık sergi, 21 Eylül'de Büyükada tarihi vapur iskelesinde açıldı.
Büyükada’da açılan sergi ilk adımdır. Joaillier ailesinin Büyükada’lı olması sergiye farklı bir anlam katmaktadır.
Yedinci Kıta, sanatı insanın etkilerini, takip ettiği yolları, bıraktığı izleri ve insan olmayanlarla etkileşimini araştıran moleküler bir antropoloji olarak tanımlanıyor.
Meriç sınıfa şarkı söyleyerek girer, öğrencilerin saçlarını tarar, klasik müzik bestecilerini öğrencilerine tanıtırdı.
Meriç’in öykülerinde karakterlerin tedirgin, huzursuz ruh hallerine rağmen umudun varlığı da hissedilir.
Çalıştayda çeşitli konu başlıkları ile ilgili çalışmalar yapıldı ve sonunda çözüm önerilerini içeren birer manifesto yayınlandı.
Adalar’ın sualtı dalış noktaları ilk kez bir rehber kitapta toplandı. Adalar’ın son yıllarda en üretken sivil toplumcularından Volkan Narcı, başkanı olduğu ADYSK Derneği’nin önemli bir rehber kitabına imza attı.
On yıl önce kaybettiğimiz Burgazadalı yönetmeni, eşi Gülper Refiğ anlattı. Selanikli bir aile geleneğinden gelen, onurlu, başı dik, efendice yaşamak isteyen, maneviyatı maddiyatın üzerinde tutan büyük bir dünya.
Kültürel Mirası Koruma Derneği Proje Koordinatörü Arkeolog Mustafa Akçaöz ile Söyleşi
Bazen bir arkadaşımdan bir tecrübe, bir hayat hikayesi dinliyorum. İçimden keşke diyorum hocam bunları yazıya dökse, anlattıkları böyle sözlü anlatımda kalmasa
Kedilere, köpeklere, atlara, kuşlara veda...
“Anne Frank – Günümüz için bir Tarih” sergisinin açılışı, 29 Eylül Pazar günü saat 1100’da, Edirne Büyük Sinagogu’nda gerçekleşti. Sergi 29 Eylül- 3 Kasım 2019 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
Team Kronos ekibi tarafından organize edilen Ultimate Büyükada Yarışları'nın üçüncüsü 29 Eylül Pazar günü Büyükada Deniz Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşti.
Faytonlar üzerine yapılan tartışmalara bakıldığında konunun hayvan hakları savunucuları ve fayton savunucuları şeklinde kamplaştırılarak tıkandığı görülüyor.