Çarşamba, 09 Mayıs 2018 16:30

Büyükada 530 sporcuyu ağırladı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

6 280x

8 yıldır yapılan Ultimate yarışları 15 Nisan 2018 tarihinde, ilk kez Büyükada’da yapıldı. Deniz Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen yarışlara 7’den 70’e 530 sporcu katıldı. Kimisi koştu, kimisi yüzdü... Adalar böylesi büyük ve güzel bir organizasyona daha önce şahit olmamıştı. Yarışların ardından 48 sporcuya ödül verildi. Sporculara madalyalarını takdim eden Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, yarışlara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Team Kronos organizasyonu olan “Ultimate Büyükada” yarışları gerçekleşti.

Adalar Belediyesi, Adalar Kent Konseyi, Büyükada Deniz Kulübü ile Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe, Kınalıda Spor Kulübü, Heybeliada Su Sporları Kulübü, Adalar Rotary Kulübü, GEDDAD, PINAR süt, BIODERMA, SUP Türkiye, UNO, KNORR, LIPTON, REDBULL da sponsor oldu. Etkinliğin ev sahipliğini Büyükada Deniz Kulübü yaptı.

Team Kronos organizatörlerinden Utkuer Yaşar, etkinliğin adada yapılmasının önemli olduğunu anlattı ve “Yıllardır yarış organizasyonları yapıyoruz. Bu yıl ise burada Herkes İçin Spor Federasyonu, Adalar Belediyesi ve Büyükada Su Sporları Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşen Ultimate Büyükada yarışlarındayız. Büyükada, İstanbul’un göz bebeği. Özellikle su sporları açısından Adalar çok önemli bir lokasyon. Çok güzel koşu parkurları var. Sporcular ve çevre dostları için adalar vazgeçilmez bir yer. Umarım bundan sonra da bu tür aktiviteleri adada daha sık yapma fırsatı yakalarız.” dedi.

 
1 280x
4 280x
5 280x
 

Adalar Belediyesi Başkanı Atilla Aytaç: Ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz

2 280x

Sabah 10.00’da başlayan yarışlar 15.00’da bitti ve dereceye giren 48 sporcu kürsüde ödüllerini aldılar. Sporculara ödüllerini Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç verdi. Aytaç yaptığı konuşmada yarışlara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi:

“Adalar gibi böyle güzel bir coğrafyada spor gençlerimiz ve halkımız için büyük önem arz ediyor. Adalar Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara elimizden geldiğince destek vereceğiz. Adada ilk olması açısından bizim için önemli. Umarım bundan sonraki yıllarda da Ultimate Büyükada’ya ev sahipliğini yaparak gelenekselleştirmesini sağlarız.”

125. Yıl Ortaokulu öğrencileri de yarışmaya katıldılar. Çocuklar, yarışlara katılmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade ettiler...

(Haber: Batukan Yaşar-Sinan Ekinci)

 

Son değişiklik Perşembe, 10 Mayıs 2018 01:09
Yorum yapmak için oturum açın