Salı, 08 Mayıs 2018 13:40

Bahar şenliğine katılmaya ne dersiniz?

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

 

Bahar bende ne uyandırdı onu paylaşmakla başlayacağım yazıma. İklim olarak zor olmayan bir kış olmasına rağmen ruhumun yorulduğu bir kıştı geçen. Her gün başka bir yüzleşme karşıladı dersem yeridir. Aslında olması gereken basit. Birlik içinde ol, insanların davranışlarının görüntüsü küçükken, o davranışları gösterme nedenleri bir buz dağının görünmeyen, suyun altındaki kütlesi kadar büyük olduğunu düşünerek anlama çabasında olmak ya da hoşgörülü olmak, kendi düşüncelerimin ve başka düşüncelerinin oluşum aşamasında karşılaşılan olayların birlik içinde olduğumuzda ancak insanlığı yüce bir makama taşıyacağına inanmak.

Birlik ve beraberlik içinde olabileceğimiz bir etkinliğe davet ediyorum sizleri. Buz dağının altındaki lezzetler, yetenekler, sohbetler için buluşalım 6 Mayıs 2018 Pazar Günü Burgazada’da.

6 Mayıs Pazar Günü Burgazada’da 118 Y Yeşilburgaz Lions Klübü Başkanı Günay Sezgün’ün önderliğinde Yeşilburgaz Parkı’nda başlayacak ve Aya Nikola yokuşunda son bulacak farkındalık yürüyüşü yapılması planlandı. Amaç diyabet hastalığının nedenleri ve nasıl azaltılabileceğine dair farkındalık yaratmak iken Burgazada sivil toplum kuruluşlarının ve Sait faik Abasıyanık İlkokulu’nun öğretmen ve velilerinin de katılımıyla ada sakinlerinin ev sahipliğinde tüm adalarımızın çocuklarını kucaklayarak birlik ve beraberliğe örnek olmak olarak düşünüldü.

Program akışı şöyle planlandı:

14.00’da tüm adalarımızın ortaokullarının öğrencilerinin katılması beklenen 850 m koşu yarışı için hazırlık aşaması kızlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride ilk üçe girebilecek öğrencilere 1.’ye 100 TL 2.’ye 75 TL ve 3.’ye 50 TL olmak üzere para ödülü ve madalya.

14.50’de adalarımızın çocuklarından oluşan Pınar Delen Satıoğlu’nun kuruculuğunu ve Kent Konseyimizin sorumluluğunu üstlendiği Adalar Çocuk Orkestrası’nın konseri.

Çocuklarımız için Gül Bolulu’nun rehberliğinde boyama etkinliği.

Konser bitiminde dileyen adalı halkımızın kendi yöresine ya da kendi beğenisine bırakılan lezzetleri yine kendi adlarına satabileceği yiyecek içecek tezgâhlarından satın alınabilecek imkânlarla oluşan sohbet saati.

Etkinlik bitiminde yine Burgazada’ya mal olmuş eserlerin sergilendiği Şinasi Yelkenci’nin “Denizden Gelen” adlı sergisi de adalı halkımız için çevre kirliğine duyarlılık adana büyük bir emeğe ve başarıya imza atmış olmasından dolayı rahatlıkla gezilebilir.

Büyükada yönünden gelecek Vapur saatleri 13.30 Büyükada kalkış, Burgazada yönünden Büyükada yönüne dönecekler için vapur saatleri 17.35 olarak bilinebilinir. Rıhtıma yakın Aya Yani Kilisesi yanında gerçekleşecek etkinlik alanında gidiş ve gelişler de kolaylıkla sağlanabilecektir.

 

Son değişiklik Çarşamba, 09 Mayıs 2018 16:26
Yorum yapmak için oturum açın