Sayı 155 - Mayıs 2018

Sayı 155 - Mayıs 2018

Denizden Gelen'ler

Kapak fotoğrafı: Selim Akınoğlu

Her güzel başlangıcın, yeni güzelliklere-gelişmelere gebe olması için bir son gerekli. Niceliğin nitel birikime evrilmesi için... 2017 yılı pek çok açıdan bir milat oldu her şey, her yer ve herkes için. Bu her yerin içine Adalar da dahil elbette. Pek çok değişim yaşandı. Çark geri işliyor gibi görünse de, tarihin çarkı…
“Denizi sevmeyen var mı?” diye sorduğumuzda “hayır” diyenin çıkmayacağı konusunda hemfikiriz sanırım. Peki, denizi bu kadar severken onu bu kadar öldürmek neden?
Burgazada'da açılan "Denizden Gelen" sergisini Selim Akınoğlu objektifinden sizlerle paylaşıyoruz.
Ülke olarak, her şeyi abartmayı pek severiz. Bu ‘her şey’in içine gerçekten her şey girebilir. Olay, duygu, davranış, kavram, moda, fanatizm... Ne isterseniz ekleyebilirsiniz. 
Moda tasarımı programı öğrencisi Nazipek Daloğlu ile sürdürülebilir moda üzerine bir sohbet...
Türkiye 24 Haziran’da sandık başına gidiyor. Hem de erken bir seçimle... Doğacak çocuk prematüre.
Şu an adaların kültür-sanat alanı çalışmalarında duayen diyebileceğimiz Sibel Akkaşoğlu ve Bingöl Erdumlu ile evlerinde güzeş bir sohbet yaptık.
Nilgün Refiğ Pala baharla birlikte Büyükada'dan güzel bir albüm derledi dergimiz için...
Bahar bende ne uyandırdı onu paylaşmakla başlayacağım yazıma. İklim olarak zor olmayan bir kış olmasına rağmen ruhumun yorulduğu bir kıştı geçen.
“Kapalı odanızdan çıkın, çevrenize bakın ve yanıtlarınızı sokakta arayın. / Her yerde barışçıl ve silahsız yurttaş yığınlarını kurşunlayarak / iç savaşı başlatan bizzat hükümet olmamış mıdır?” Lenin (İki Taktik)
8 yıldır yapılan Ultimate yarışları 15 Nisan 2018 tarihinde, ilk kez Büyükada’da yapıldı. Deniz Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen yarışlara 7’den 70’e 530 sporcu katıldı. Kimisi koştu, kimisi yüzdü... 
Engelliler Haftası nedeniyle engelli hakları konusundaki yasal düzenlemeleri ve engellilerle etkileşim üzerine bazı görüşleri derlemek istedik.