Sayı 165 - Mart 2019

Sayı 165 - Mart 2019

Yerel seçimler, vaatler, planlar ve Adalar

Plan hazırlığına taraf olması gereken bu kurumların bilgisi yok iken, Adalar Ulaşım Eylem Planı’nın parçası olması gereken faytonlara ilişkin düzenleme ve teleferik gibi projeler nasıl oluyor da, Ak Parti’nin Büyükşehir ve Adalar adayları ile paylaşılıyor ve onların seçim bildirgelerinde, konuşmalarında, pek yakında gerçekleşecek bilgisiyle yer alıyor, sormak gerekiyor.
Adalar’da faytonların kaldırılıp, ulaşımın, “akülü fayton” denilen ticari araçlarla yapılmasına yönelik öneri ile ilgili kaygılarımız bulunmaktadır. Alternatif önerilerimiz aşağıdadır.
Dünya Mirası Adalar Girişimi, 2019 etkinliklerinin ilkini, 17 Şubat Pazar günü, Büyükada Splendid Otelinde düzenledi. Davetli konuşmacı, Emin Mahir Başdoğan’dı. Konu ise, Başdoğan’ın, 2019 Ocak ayında çıkan “At’a Sözlerimiz” kitabı üzerinden, Adalar’ın atlı geleceğine bir bakış idi.
Çanlar, faytonlar, fayton taşımacılığı için çalıyor. Aslında çanlar Adalar için çalıyor.
Bu not 31 Mart seçimleri sonrasında seçilecek yönetimi ve ilgili diğer aktörleri bekleyen önemli sorunlar hakkındaki görüş ve yaklaşımlarımızı içermektedir.
31 Mart yerel seçimleri için, Adalar’da yarışan adaylara 4 soru sorduk. CHP adayı Erdem Gül’ün sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle...
Marta Koyu’nun bir kamusal alan olarak korunması için çalışan Marta Koyu Dayanışması, 2 Mart Cumartesi günü Burgazada'da, kıyı işgalleri ve Adalar'da alternatif kıyı yönetimi modellerini tartıştığı bir panel düzenledi.
Nur içinde yat, Marta Koyu'nun tanrıçası, dilber Marta... Burgaz senin gibi yüreklisini göremez bir daha.
Seçimler öncesinde, uzun zamandır takipçisi olduğumuz önemli bir konuda, yapay resifler konusunda müjdeli haber aldık.
Kuzey Doğu Marmara Sualtı Araştırmaları 2016 yılından bu yana İstanbul’un Anadolu Yakası kıyılarında ve Prens Adaları’nı çevreleyen sularda gerçekleştirilmektedir. 2016 ve 2017 yıllarında Vordonisi Adası üzerinde gerçekleştirilen araştırmalara bu yıl Büyükada, Sedef Adası ve Heybeliada’da devam edilmiştir.
Geçenlerde internette, isimlerimizin yani Ermeni isimlerinin yanlış anlaşılmasından doğan sıkıntılarla ilgili tam benlik bir yazı takıldı gözüme. Bu dertten ne kadar muzdarip olduğumu ve bu konuya nasıl takık olduğumu herkes bilir.
Dün Bağdat Caddesi’nde gitar çalan sokak çalgıcısı bir delikanlıya rastladım. Otto'nun 1964 yılı gitarı onda mı? diye sordum. ... bana Sezen Aksu'dan "kaybolan yıllar" şarkısını çaldı.
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, şubat başında Türkiye’ye geldi. Türkiye’deki temaslarının İstanbul bölümünde Çipras, İstanbul Ortodoks Patriği Bartholomeos ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın ile birlikte Heybeliada Ruhban Okulunu da ziyaret etti.
Yüreğinizdeki, gönlünüzdeki şu “botox”u kaldırın. İnsanları değerlerine göre sıralayın. Yüreğinizdeki sevgiye sahip çıkın, sevmekten vaz geçmeyin, çiçekten insana kadar sevin.