Cuma, 31 Mart 2017 16:05

Adalı'dan

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Baharın bahar olduğunu anlatan yılın dördüncü ayını karşıladık. Doğa uykusundan uyandı, canlandı, sunabileceği tüm nimetleri hesapsızca ayaklarımızın önüne serdi. Her yer beyaza, yeşile, pembeye, sarıya boyandı...

Adalarda bahar gerçekten çok güzel. Bu güzellik belki de umudun her daim olduğunun en büyük kanıtlarından.

Ülkede ve adalarda iç karartıcı pek çok gelişme peş peşe yaşanırken, Adalarda içimizi bir nebze olsa da ferahlatan, mutlandıran güzel olaylar da yaşandı. 125. Yıl Atatürk Ortaokulu Kız Yıldız Futsal Takımı Türkiye yarı finallerine katılıyor. Katıldıkları 27 müsabakadan iki yenilgi dışında yengi ile bugünlere gelen takım, şampiyonluk için de ümitli ve azimli. 2-5 Nisan’da Kahramanmaraş’a gidecek olan takımımıza başarılar ve galip gelecekleri bir maç diliyoruz.

Adalar Çocuk Orkestrası 23 Nisan’da 150 kişilik bir orkestra ile Zorlu PSM’de sahne alacak. Barış İçin Müzik Orkestraları İstanbul-Bursa-Adalar olarak ‘Barış İçin Müzik Konseri’nde geniş izleyici-dinleyici kitlesiyle buluşacaklar. Kısa sürede büyük yol kat eden orkestraya Zorlu PSM konserlerinde başarılar ve diliyoruz.

Ülke gündemini yoğun olarak kaplayan anayasanın 18 maddesinin oylanacağı referandum çalışmaları ve beraberinde yaşananlar Adalar’da da yansısını buldu. Gözlemlediğimiz ve tanık olduğumuz kadarıyla ‘Evet’ çalışması çok rahat ve en geniş olanaklarla yapılabiliyorken ‘hayır’ çalışması maalesef birtakım engellemelerle yürütülmeye çalışılıyor. Hatta “hayırlı günler, hayırlı işler demeyin 16 Nisan’a kadar!” baskısı bile mevcut. Ne diyelim!

Evet, Nisan dolu dolu gündemiyle kapımızı çaldı bu yıl; hoş gelmiş baharın en güzel ayı.

Bu ayki Adalıdan’ı Charlie Chaplin’in oynadığı bir filmde kendi sesiyle yaptığı konuşmanın birkaç cümlesini alıntılayarak noktalayalım: “İnsanlar ölür, hürriyet ölmez! Bir güçten söz edilecekse bu güç halkın elindedir, bir kişinin elinde değil! Eğer illa ki bir savaş yaşanması zorunluysa gençlere umut, yaşlılara garanti veren bir dünya için, aklın idare ettiği bir dünya için savaşalım!”

Mayıs sayısında görüşmek üzere hayırlı sonuçlar diliyoruz...

 

 

 

 

Son değişiklik Cumartesi, 01 Nisan 2017 15:50
Yorum yapmak için oturum açın