Pazartesi, 17 Temmuz 2017 16:05

Yaptık, yapıyoruz, yapacağız!

Ögeyi değerlendirin
(1 Oylayın)
Bilim Ateş Böceği dorsesi Bilim Ateş Böceği dorsesi

 

Ağustos 2015 sonunda 9 kişinin katılımıyla kurulan Adalar Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, ilk toplantısında eğitimin küçüklükten başlamasının gelecekte başarılı insanlar yetişmesinin temelini oluşturacağını hedefleyerek yola çıktı. Çocukları çağın gereksinimlerine göre doğru bilgiyle donatarak, geleceğe hazırlamayı hedefleyen Eğitim Grubu, kuruldukları tarihten bugüne yaptıklarını, yapacaklarını ve hedeflerini Adalı Dergisi okurlarıyla paylaştılar.

“Ağaç yaşken eğilir!” dedik...

Öncelikle kısa zamanda gerçekleşmesi mümkün olan afet eğitimi-hijyen eğitimi gibi konularda çeşitli kuruluşların desteğini sağlayarak ilkokulumuzda eğitim verdik.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nın bir eğitim birimine adada kalıcı olarak yer bulmak öncelikli hedefimiz

tegv egitim 280xTEGV dorsesinde eğitim

Kullanılmayan evlerini belli bir süreliğine Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kullanımına verecek hayır sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz.

Grup üyemiz Ziya Canbazoğlu’nun katkılarıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın yönetimiyle ilişkiye girdik ve 30 gün süreyle Şubat 2016’da Bilim Ateş Böceği dorsesinin adaya gelmesini yerel yönetimin katkısıyla sağladık. Bu sayede toplam 300 çocuğumuz 2’şer gün bilim eğitimi almanın mutluluğunu yaşadılar.

TEGV’nın kalıcı bir birim kurabilmesi için çalışmalarımız devam etmekte olup, yer bulunması halinde en kısa zamanda bilimsel eğitime katkı sağlamayı umut ediyoruz.

Geleceğin müzisyenlerini, kendine güvenen özgür bireylerini yetiştirmeyi amaç edindik.

Kullanmadığınız keman, viyola, çello bağışlamak isterseniz lütfen bize haber veriniz.

Konsey yönetim kurulu üyesi ve grubumuzdaki temsilcisi Pınar Satıoğlu’nun öneri ve liderliğinde Barış İçin Müzik Vakfı yönetimiyle temas kurarak, okul çocuklarından oluşacak Adalar Çocuk Orkestrası kurulması için çalışmalar başlattık. 2016 sonbaharında grubumuz liderliğinde 50’yi aşkın adalının katkısıyla 25 keman ve viyolin, 6 çello ve 1 kontrbas aldık. Kasım 2016’da Adalar Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürlerimizin desteğiyle yaklaşık 45 çocuğumuz müzik eğitimine başladılar. Kış boyunca Halk Eğitim Müdürlüğü’nün atadığı öğretmenin yanı sıra eğitim grubundaki arkadaşlarımızın ve bazı dostlarımızın maddi katkılarıyla İstanbul’dan gelen eğitmenlerce çalıştırıldı çocuklarımız. Çocuklarımız Adalar Çocuk Orkestrası olarak, ilkbaharda Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Orkestrası ile Zorlu Konser Salonunda konsere çıktı.

Yaz boyunca da çalışmalarına devam edecek olan orkestraya daha şimdiden gelecek öğretim yılı için yeni 30 kadar çocuk katılmak üzere ön kayıt yaptırdı.

 

zorlu psm konseri 840xZorlu PSM konseri

 

Çocuklarımız kendi saptayacakları ihtiyaçlarını, kendi yaratıcı fikirleriyle çözmeyi öğrenecekler.

Yeni mucitlerimiz olacak.

STEM laboratuvarı kuruyoruz.

Kullanmadığınız laptoplarınıza ihtiyacımız var.

İlk ve ortaokul öğrencilerinin faydalanacağı ve özel eğitim almış değerli öğretmenlerimizin başında bulunacağı STEM( Science-Bilim, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik, Mathematics-Matematik) laboratuvarının kurulması için 15.05.2015 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Eren’in, Sevgili Kaymakamımız Hikmet Dengeşik’e vermiş olduğu dilekçenin olumlu sonuçlanmasının heyecanını yaşıyoruz.

STEM eğitimi, pozitif bilimlerin kullanılmasıyla sağladığı uygulama olanaklarıyla okul öncesinden yüksek eğitime kadar tüm eğitim seviyelerindeki öğrencileri kapsayan bir yaklaşımdır. Amaç teorik bilgilerin pratiğe yani ürüne dönüşmesi ve öğrencilerin 21. yüzyıl için gerekli yaşam becerilerini kazanmalarıdır.

STEM eğitimi disiplinler arası bir yaklaşımla, bilgi ve bilişim çağını yakalayan yaratıcı liderler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu amaçla eğitim çalışma grubumuz, İlkokul Müdürümüz Recep Kızılırmak’la yapılan görüşmeler sonucu bu laboratuvarın ilkokul arka bahçesinde yeterli donanıma sahip bir konteyner içinde kurularak, bu eğitime başlanmasının ilk adımlarını atmıştır.

Bu gelişmelerden sonra sponsorlar desteğiyle en kısa zamanda finansmanın sağlanıp, çağdaş bir eğitimin en kısa zamanda öğrencilerimize verilmesi önceliklerimizden biri haline gelmiştir. Bu laboratuvarın önümüzdeki dönemde kurulmasıyla öncelikle 25-30 kadar laptop ihtiyacımız olacaktır. Kullanmadığınız laptoplarınızı vermek isterseniz lütfen bizimle temasa geçiniz.

Adalar kros için en ideal çalışma parkuru, Adalar’dan neden milli atletler çıkmasın?

Adalarda atletizm kros takımı kurulması için Pınar Satıoğlu’nun önerisiyle çalışmalar başlatıldı. Öğrenci seçimleri yapıldı. Adaların kros için ideal bir doğal parkur olmasından hareketle, çalışmaların sonunda içlerinden bir bölümünün milli takım seviyesine çıkacağını ümit ediyoruz. Milli olacak çocuklarımız için tüm üniversitelerin sınavsız olarak kapılarını açtıklarını ve burs verdiklerini de özellikle belirtelim.

kucuk kara balik 2 280xKüçük Kara Balık tiyatrosu

Tiyatro

İlkokulda Fatma Bozkurt öğretmenimizin fedakârlığı ve Seçil Hanım’ın danışmanlığı ile kış boyunca yapılan hazırlıklar geçtiğimiz günlerde çok başarılı bir temsille meyvesini verdi. Samet Behrengi’nin “Küçük Kara Balık” masalının oyunlaştırılmasında oynayan çocuklar, geleceğin birer tiyatrocusu olmaya aday olduklarını gösterdiler. Yaz boyunca tüm adalarda temsilin tekrarlanması için gereken görüşmelere devam ediyoruz.

 
afet tiyatrosu 1 280xAfet tiyatrosu
afet tiyatrosu 2 280xAfet tiyatrosu
kucuk kara balik 1 280xKüçük Kara Balık tiyatrosu
 

Geleceğin ressamlarını eğitiyoruz

Ekim 2016’dan beri Cumartesi günleri okullardaki resme meraklı olan çocuklarla Elif Erdem’in yürüttüğü resim çalışmaları Haziran ayı başında sona erdi. Gelecek eğitim takviminde de çalışmalar devam edecek.

itu ziyareti 280xİTÜ ziyareti

2016 yılında liseli çocuklarımızla meslek tanıtım toplantıları düzenledik- üniversitelerimizi tanıttık

Hüseyin Rahmi Gürpınar Lisesi’nde önce bilgisayar mühendisliği, daha sonra da mimarlık- eczacılık-tıp ve grafik sanatlarının tanıtımını konusunda uzman kişilerle yaptık. Ayrıca Teknik Üniversite İle Maltepe Üniversitesi’ne çocuklarımızı götürerek üniversite ortamıyla tanışmalarını ve bilgi almalarını sağladık.

Deprem şartlarında nasıl davranmaları gerektiğini artık ailelerine çocuklarımız öğretiyor.

Kasım 2016’da, ilkokulumuzdaki 160 çocuğun Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürlüğü Afet Şefliğinin hazırladığı afet tiyatrosuna gitmesini sağladık. Ayrıca ilkokulda her sınıfta afet eğitimi verildi.

Anaokulu kurulmasında destek verdik

2016 yaz başlangıcında Adalar Kent Konseyi Başkanı Sinan Özbek’in, kurulmakta olan ada anaokulunun oluşumunda katkılarımızı talep etmesi üzerine, yaklaşık 1 ay süreyle çeşitli kişilerle temaslar yürüterek, anaokulu kuruluşunun hızlanmasına katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Bu okulun verimli bir şekilde çalışmasıyla adalardaki bir ihtiyaç karşılanmış olacaktır.

Sokak kitaplıkları

Adalardaki okulların önünde Gençlik Konseyi ile birlikte sokak kitaplıkları kurulması için yaptığımız çalışmalarımız sonuca ulaşmak üzere. 2 adet 285 kg ağırlığında ve hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerinin faydalanacağı özelliklerde, her çeşit doğa şartına uygun kitaplığın üretimini tamamladık. Konulacak yerlerin saptanmasından sonra adaya getirip Gençlik Konseyine devamlılığının sağlanması için teslim edeceğiz.

Geleceğin başarılı büyüklerini yetiştirmek için bize katkı sağlayacak kurum ve kişilerle beraber çalışmayı arzuluyoruz.

Adalar Rotary Kulübü’yle ortak çalışmalara girip, projelerimizde katkılarıyla daha verimli sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. bu doğrultuda geçen sene verdikleri enstrüman desteğinin yanı sıra, önümüzdeki dönemde de çocuk orkestramıza desteklerini devam ettireceklerinin bilgisini paylaştılar.

Ayrıca Adalı Gezginler Grubu da hem enstrüman, hem de çocuk orkestrasının eğitmen ihtiyacı için maddi destek vermeye devam ediyor.

Eğitim Çalışma Grubumuzda bizle beraber çalışmayı arzu eden herkesi bekliyoruz.

İletişim: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. - 0533 692 60 95

Nezih Bayraktar - Adalar Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Başkanı

Son değişiklik Salı, 18 Temmuz 2017 15:14
Yorum yapmak için oturum açın