Çarşamba, 01 Ekim 2014 00:00

TEGV 2014 yaz resim etkinliği

İdil Özsöyler
Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 2014 yaz etkinlikleri kapsamında Heybeliada Ortaokulu’nda bir resim etkinliği düzenledi.

tegv 02 280x210Etkinliğin ana teması olarak işlenen konu "Ben Kimim?" oldu. Çocuklar Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü mezunu olan resim öğretmenleri Sema Özer’in verdiği eğitimle "Beni ne sembolize eder?", "Annem, babam deyince sembolik olarak aklıma ne geliyor?" sorularının cevaplarını bolca rengin kullanıldığı resim kâğıtlarına döktüler. Daha sonraki derslerde kolaj tekniğini ve konturu öğrenen öğrenciler kolaj tekniğini kullanarak "Ben Adalıyım" dediler.

Adaevi’nde Bingöl Erdumlu’nun açıklamaları eşliğinde BBC yapımı ve TRT 2’de "Tuvaldeki Başyapıt" başlığı altında gösterilmiş Rembrant belgeselini izleyen öğrenciler Rembrant’ın yaşamını ve dünyanın en kıymetli tablolarından biri olup Hollanda’nın Devlet Müzesi Rijksmuseum’da özel bir alanda sergilenen Gece Bekçisi adlı eserinin hikâyesini dinlediler.tegv 03 280x210

Etkinlik sonucunda düzenlenen Resim Sergisi’nin açılışı 13 Eylül günü saat 17.00’de Heybeliada Su Sporları Kulübü’nde yapıldı. Sonrasında resimler Heybeliada Ortaokulu’nun alt katındaki salonda sergilendi.

Katılan çocukların adları:

Rabia Terzioğlu, Eylem Yıldız, Berfin Yıldız, Şeyda Yıldız, Aslin Çerkezoğlu, Ertuğrul Tancı, Erkay Tancı, Elifsu Tancı, Melisa Yaman, Özgür Eren Yaman, Enes Bolat, Nurbahar Bolat, Mevlude Gazan, Nehir Polat.

Çocukların çoğunluğu Heybeliada Ortaokulu’ndandı.

Son değişiklik Cumartesi, 27 Aralık 2014 12:41
Yorum yapmak için oturum açın