Çarşamba, 01 Ekim 2014 00:00

Artquake 2014 İstanbul Bienal

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Sanattan İlham Alan Bir Toplum Savaş Çıkarmaz

Aralarında Burgazadalı sanatçı Senem Aydın’ın da bulunduğu 9 ülkeden 17 sanatçının bir araya geldiği Artquake İstanbul 2014 Bienali, 1-7 Eylül tarihleri arasında Beylerbeyi Sarayı’nda sanatseverlerle buluştu.

Londra Sanat Bienali’nde "Leonardo Sanat Ödülü"nü kazanan Suudi Arabistanlı Bdoor Sudiry; Pakistanlı ressam, barış aktivisti ve film yapımcısı Fauzia Minallah ve mücevher tasarımcısı olarak da tanınan ödüllü İspanyol/ Arjantinli ressam Raquel Barnatan gibi tanınmış sanatçıların katılımcı olarak yer aldığı Artquake İstanbul 2014’ün Organizasyon Komitesi Başkanlığı’nı, Chianciano Sanat Bienali’nde (2011) Anglo İtalyan Sanat Ödülü Akademisi’nin yanı sıra, Londra Sanat Bienali’nden (2012) de ödül alan Rowena Martinez Ulayan yaptı.

Ulayan, katılımcı sanatçıların kendi teknik ve konseptlerini sergileme imkânı bulması amacıyla belirli bir teması bulunmayan bienali "barışın habercisi" olarak tanımladı ve “Sanat toplumun ruhudur ve sanattan ilham alan bir toplum savaş çıkarmaz!” dedi. Artquake İstanbul 2014 sergisinin organizatörü rolünü üstlenen Uluslararası Sanat Forumu, etkinliğin Üsküdar’da yılda iki kez tekrarlanacağını ve yakın gelecekte daha fazla sanatçıyı bir araya getireceklerini; bu yıl bienale katılan Türk sanatçıların, 2015 yılında Kyoto’da düzenlenecek olan Artquae 2015’e katılma hakkı kazandıklarını belirtti.

Ödüle layık görülenler

  1. Uluslararası Sanat Forumunca verilen; Sanat aracılığıyla Barışa katkıda Mükemmellik Ödülünü paylaşanlar Fauzia Minallah - Resim (Pakistan) ve Raquel Barnatan - Akrilik Resim (İspanya / Arjantin)
  2. Belediye Başkanı tarafından verilen; Sanat vasıtasıyla Uluslararası Uzlaşım ve Barışa katkıda Mükemmellik Ödülü,Bdoor Sudiry - Dijital Sanat Enstalasyonu (Suudi Arabistan)
  3. Jüri Ödülü;Yasemin Esra Güvenç - Ebru Sanatı (Türkiye)
  4. Sanatta Mükemmellik için Altın Meşepalamudu Ödülü,Ewen Macdonald - Sulu Boya Resim (İngiltere), Özen Bozdağ - Cam Mozaik Heykel (Türkiye), Senem Aydın - Yağlı Boya Resim (Türkiye-Burgazada)
Son değişiklik Cumartesi, 27 Aralık 2014 12:20
Yorum yapmak için oturum açın