Sayı 164 - Şubat 2019

Sayı 164 - Şubat 2019

Bahar ve 31 Mart

Yerel seçimlere 2 aydan kısa süre kaldı. Yarışan partilerin merkezden aday belirleme alışkanlıklarının yarattığı gerilime paralel olarak, seçmen listelerindeki olağandışı hareketliliğin, seçmen taşımalarının, sahteciliğin ve seçim kurullarına itirazların gölgesinde günler ve ayları harcadık.
Adalar’da, dergimiz yayına hazırlandığında, CHP, AKP ve DSP adayları belli olmuştu. Görünen o ki, başka aday da çıkmayacak.
Hazırlıklarına, Dünya Mirası Adalar sivil girişim grubu tarafından iki yıl önce başlanan çalışmalarda ilk eşik dönülmek üzere.
Adalar Çocuk Orkestrası 2019 yılının ilk konserinde Barış için Müzik Bursa Nilüfer ve Edirnekapı çocuk orkestralarıyla beraber Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 19 Ocak 2019 Cumartesi günü sahne aldı.
Bir ara Türkiye'de nükleer santral yeri aranırken Marmara Adaları (Büyükada) akla gelmişti. İstanbul'a yakınlık ön plandaydı.
Topluca cevaplayayım bari; Okuyun! Okuyun! Okuyun! Haa bi de her şeyi Google amcaya sormayın, arada sırada sözlüğe bakın. İşte bu kadar.
1986 yılında İtalya’da Carlo Petrini tarafından ortaya atılmış̧ ve 1989 yılında Paris’te 15 ülkeden delegelerin imzalarıyla uluslararası bir statü̈ kazanmıştır.
Ada hasreti sarmıştı artık, gitmeliydim. Nefes almak isteyip de suyun derinliklerinden çıkamamak gibidir şehirde yaşamak bir adalı için.