Pazartesi, 02 Eylül 2019 00:48

Adalar Dünya Mirası Yolunda - Bilgi Paylaşım Toplantısı

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

20190908 dunya mirasi adalar davetiye 280x

Adalar’ın Dünya Mirası Listesi adaylığı sürecini ve bundan sonra atılabilecek adımların ele alındığı etkinliğe davetlisiniz.

Adalar Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sonucunda UNESCO Dünya Mirası Listesi yolculuğu için ilk adımı geçtiğimiz 2019 ilkbaharında attık ve Geçici Liste için başvurumuzu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ilettik. Şimdi Dünya Mirası Listesi yolculuğumuz yeni bir aşamaya geçiyor.

Adalar’ın Dünya Mirası Listesi adaylığı sürecini ve bundan sonra atılabilecek adımları anlatmak için bir etkinlik düzenliyoruz. Bu etkinlikte, Dünya Mirası Adalar Girişimi olarak Adalar Belediyesi ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunmuş olduğumuz Başvuru Dosyası kısaca anlatılacak, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin önemi, yüklediği sorumluluklar ve Adalar’ı çağdaş yaklaşımlarla korumak açısından önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmalar ele alınacak. Bu etkinliğimizde, Adalar’ın UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması sürecinin sadece binaların korunmasına yönelik çabalardan ibaret olmadığı, Adalar’ın tüm yönleriyle sürdürülebilir gelişimi ve korunmasının birlikte ele alınması gerektiğinin anlatıldığı sunumlara yer verilecek.

Kültürel miras konusunun Adalar’ın en güçlü olduğu gelişme alanlarından biri olduğunu düşünüyor, önümüzdeki dönemde bu değerin daha iyi korunmasını ve yönetilmesini sağlamak amacıyla herkese sorumluluk düştüğüne inanıyoruz. Adaların Dünya Mirası Listesi adaylığı sürecini kamu, sivil toplum, yerel paydaşlar ve uzmanlarla birlikte, katılımcılığı, öğrenmeyi, bilgi paylaşımını ve buluşçuluğu destekleyecek bir şekilde hayata geçirmek en büyük dileğimiz.

Etkinliğimiz 8 Eylül Pazar günü, saat 15.00-17.00 arasında Büyükada Anadolu Kulübü’nde.

Saygılarımızla.
Dünya Mirası Adalar Girişimi

 

Son değişiklik Çarşamba, 05 Şubat 2020 14:03
Yorum yapmak için oturum açın