Cuma, 17 Nisan 2020 14:20

Adalar’a Günübirlik Ziyaretlerin Durdurulması İsteniyor

Ögeyi değerlendirin
(3 oy)

Bilindiği gibi Adalar İstanbul gibi dev bir metropolün yanıbaşında büyük ilgi çeken bir oryantasyon alanıdır. Özellikle bahar aylarında İstanbul’dan Adalar’a olan günübirlik ziyaret akımının arttığı biliniyor.

Bütün dünyayı saran Covid-19 salgınının ülkemizde en fazla etkilediği yerleşim yeri İstanbul oldu. Adalar ise görece izole konumu dolayısıyla bu etkilenmeden nispeten daha az pay aldı. Buna rağmen tespit edilen vakalar ve olgular Adalar’da yaşayanlar için kuşku verici hale geliyor.

Adalar sakinleri, Adalar’a İstanbul’dan yönelen ziyaretlerin kontrol altına alınması talebiyle İstanbul Valiliği’ne dilekçeler gönderiyorlar. Dilekçelerde Valiliğin uygun göreceği bir süre geçerli olmak üzere Adalar’a yönelik piknik, gezinti, orman yürüyüşü amaçlı ziyaretlerin durdurulması talep ediliyor.

23 Nisan Adalar için “Aya Yorgi Günü” olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda bu gün Büyükada’daki Aya Yorgi Manastırına binlerce insanın akın ettiği biliniyor. Covid-19 salgını günlerinde bu türden bir ziyaretçi akınının doğuracağı sakıncalar herkesin dikkatinden kaçmıyor. Bu durumda Adalıların Valiliğe yaptıkları başvuru daha da önem kazanıyor. Valiliğin Adalıların bu haklı taleplerine kısa zamanda olumlu bir cevap vermesi bekleniyor.

İstanbul Valiliği’ne hitaben yazılan ve bilgi için Adalar Kaymakamlığı ve Adalar Belediyesi’ne de iletilen dilekçe metnini aşağıda sunuyoruz:


“İstanbul Valiliği’ne

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda önümüzdeki günler Covid-19 salgınının İstanbul’da ve ülkemizde zirve yapması muhtemel günler olarak değerlendirilmekte ve devlet tüm kurumları ile tüm vatandaşları azami izolasyona davet etmektedir.

İstanbul Adaları, yakın mesafede oluşu sebebi ile İstanbulluların piknik, orman yürüyüşü, sahil gezintisi için en çok rağbet ettiği yerler arasındadır ve havaların iyi gitmesiyle birlikte salgına rağmen Adalar’a ziyaret talebinin arttığı gözlenmektedir.

İstanbul ile Adalar arasında vapur ve motor seferlerinde sefer sayıları azaltılmış ancak talep aynı oranda azalmadığından, bu talebe bağlı olarak yoğunlukların yaşanmakta olduğu gözlenmekte ve bu durum bulaşı riskini artırmaktadır.

Adalar’da yaşayan bizler, Valiliğimizce uygun bulunacak bir sürede geçerli olmak üzere “Adalar’a piknik, gezinti, orman yürüyüşü amaçlı ziyaretlerin durdurulması”nın değerlendirmeye alınmasını diliyoruz.

Konunun hassasiyetini ve gereğini bilgi ve değerlendirmelerinize arz ederiz.

Saygılarımızla,”

Son değişiklik Cuma, 17 Nisan 2020 14:56
Yorum yapmak için oturum açın