Cumartesi, 16 Haziran 2018 07:38

Burgazadalıların tarife isyanına Mavi Marmara’dan yanıt

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Burgazadalıların tarife isyanına Mavi Marmara’dan yanıt:

“Tarifeyi 10 yıllık deneyimimizle yaptık. Başka sebepler aranması üzücü.”

Bostancı ile Burgaz ve Kınalı arasında sefer yapan Mavi Marmara işletmesinin 2018 yaz tarifesi, Burgazadalıların tepkisine neden oldu. Eski yıllarda direk seferler varken, bu tarifeyle hem gidiş, hem de dönüşün Kınalı üzerinden yapılması sefer süresini uzattı.

Tepkilerini, kuruma yazılı ve sözlü şikayetlerle, imza kampanyaları ve basın açıklamaları ile dile getiren Burgazadalılar, bu uygulamaya son verilmesini, haksızlığın acilen ortadan kaldırılmasını istediler.

Burgaz Adası’nda yaşayan Adalı yazarı Çiğdem Kayaloğlu, Mavi Marmara Başkan Yardımcısı Sina Şen’e, bu uygulamaya neden gerek duyulduğu ve düzeltmeyi düşünüp düşünmediklerini sordu:

- Her yıl Burgazada'sı için birçok direkt sefer koyarken neden bu sene böyle bir uygulamaya gerek duydunuz?

- Bu yılki seferlerimiz hakkındaki eleştiriler mail yoluyla ya da sözlü olarak tarafımıza iletildi. Açıkçası bu kararı almak bizim için kolay değildi. Çünkü bu tepkilerin geleceğini tahmin ediyorduk ama yaklaşık on yıllık deneyimimiz yaz döneminde bizleri bu sonuca götürdü diyebiliriz. Amacımız adalarımıza gelen yolcularımızı rahat ettirebilmek. Yaz aylarındaki istikrarsız yolcu sayısı ile bazen boş olan teknelerimiz bazen de fazlası ile dolarak sorunlar yaşayabiliyor. Bu düzen içinde hareket edildiği takdirde yolcuların sorunsuz ulaşımının sağlanabileceği kanaatindeyiz. Ayrıca Burgazada - Bostancı direk seferi 35 dakika iken Burgazada - Kınalıada - Bostancı seferi ise 40 dakika. Sadece 5 dakikalık bir gecikmeden bahsediyoruz. Adalılar yıllarca adalar arası ulaşımın olmadığından hep dem vurdular, sosyalleşmenin engellenmesinden yakındılar. Şimdi iki ada arasında irtibatı sağlayan Mavi Marmara’nın tek başına yaptığı 22 adet sefer bulunmakta. Bunun altında başka sebepler aramak hem üzücü hem de kırıcı olmaktadır.

- Teknik olarak nasıl açıklayabilirsiniz bize bu sözlerinizi?

- Teknik olarak Bostancı'dan kalkan bir tekne önce Kınalıada'ya uğrayarak yolcuların bir kısmını indirecek sadece Burgazada seferine devam edecek. Burgazada'da tamamen boşalacak olan tekne Burgazada'dan Kınalıada’ya dönerek, Adalı yolcularımız için adalar arasında ulaşımda avantaj sağlayacak. Deniz için Kınalıada'yı, doğa gezinti ve de diğer aktiviteler için Burgazada’yı tercih edecek olan yolcularımızı da 45 dakikada bir yapılacak seferlerimizle Bostancı'ya ulaştırma arzusundayız. Özellikle bundan önceki yaz aylarında Kınalıada ve Burgazada'nın yoğunluğunun çakıştığı zaman dilimlerinde yaşadığımız ek seferler operasyonel olarak bizi zor durumlarda bıraktı. Asıl bundan önce adalar için durum biraz daha zordu. Bu yaz için dileğimiz daha iyi bir sezonu hep birlikte yaşayabilmek. Bunun için Burgazadalı halkımızdan, anlayış göstermeleri ve bizlerin deneyimlerine güvenmeleri en büyük ricamız olacak.

 

Son değişiklik Cumartesi, 16 Haziran 2018 17:09
Yorum yapmak için oturum açın