Cumartesi, 20 Ocak 2018 17:14

Muhit.co Adalar’da çalışmak için 27 Ocak 2017’de start veriyor

Ögeyi değerlendirin
(0 oy)

Muhit.co Adalar’da çalışmak için 27 Ocak 2017’de start veriyor

Şehir, semt ya da mahalle sakinlerini yerel yönetimlerle buluşturan muhit.co Adalar’da da çalışmaya başlayacak.

Muhit.co, MIT (Massachusetts Technology Üniversitesi)’de şehir planlamacılığı alanında yüksek lisans yapan Sera Tolgay ile Amsterdam ve İstanbul’da grafik ve web tasarımcısı olarak farklı teknoloji girişimleriyle çalışan Daniel Swakman’ın ortak projesi. İnternet üzerinden, sanal olarak aktive olan muhit.co, vatandaşların yerel yönetime daha etkin bir şekilde katılmasını amaçlıyor.

Kısaca muhit.co, mahallelilerin ve yerel yönetimlerin yaşadıkları yerleri iyileştirmek için iletişim kurmasını ve çözüm üretmesini sağlayan bir platformdur.

Yeni nesil şehircilik anlayışının kolektif yapıyla bütünleştiği bir oluşum olan muhit.co 2015 Ocak’ta Things Challenge’da halk oylamasıyla en çok destek alan, Nisan 2016’da ise MIT tarafından ödüle layık görülen bir proje oldu. Halkın sesini duyurabilmesi, mahallesini güzelleştirebilmesi ve çevresindeki sorunların onarılmasını sağlayabilmesi için kurulmuş bir sosyal ‘paylaşım’ platformu olan muhit.co’nun web sitesi ve akıllı telefon uygulaması bulunuyor.

Muhit, katılımcı şehircilik ve yerelliği temel alan bağımsız bir platform. Farklı disiplinleri bir araya getiren ekibimiz, şehir plancıları, tasarımcılar ve yazılımcılardan oluşuyor.

  • Muhit, insanların mahalleleri, semtleri ve şehirleri hakkındaki fikirlerini paylaşarak daha katılımcı ve aktif olmasını hedefliyor.
  • Muhit, muhtarların temsilci olarak mahallelilerle iletişimini kolaylaştırarak yerel yönetimleri destekliyor.
  • Muhit, kentsel sorunlar hakkında farkındalık oluşturur ve mahallelerinin daha bilgili bir şekilde yaşadıkları yere sahip çıkarak yerel ve kentsel sorunlar hakkında kamuoyu oluşturmalarını sağlıyor.

Muhit.co proje sahiplerinden Sera Tolgay ve Derya Tolgay, muhit’in Adalar’da çalışması için 27 Ocak 2017 tarihinde Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’nde, saat 15.00’de start veriyorlar. Ve tüm adalıların toplantıya katılmalarını umut ederek, yaşam alanlarını sahiplenmeleri için çağrıda bulunuyorlar:


“Sevgili Adalılar,

Adalarda yaşadığımız sorunların çözümü ve yaşam alanlarımızın iyileştirilmesi için demokratik bir katılıma imkan veren çalışmaların yapılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Size bir süredir üzerinde çalıştığımız “Muhit” başlıklı projeden bahsetmek istiyoruz. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın bir sosyal girişimcilik desteğini alarak projeyi geliştirmeye başladık.

Bu çalışma ayrıca ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Technology Üniversitesi’nin (MIT) tüm ülkelerin katılımına açık “Küresel Değişim Projeleri”, geleceğe yön verecek projeler yarışmasını kazandı ve destekleniyor.

Muhit üzerinden kendi mahallelerinizle ve yaşam alanlarınızla ilgili fikirlerinizi duyurabilir, başka fikirleri destekleyebilir, bu fikirler üzerinden yerel yönetimlerle doğrudan iletişime geçip bu değişikliklerin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

Muhit, belediyeler için bölgelerindeki meseleleri takip etmek, fikir ve aksiyon almak için bir araç. Ayrıca bu platform bölge halkı için sorunların yerel yönetimlerce ne oranda ve nasıl çözüldüğünü görmek için de kullanılıyor. Ücretsiz ve gönüllülük esasıyla çalışıyor.

Sizden ricamız, gelmeden önce muhit.co’ya göz atmanız, üye olup nasıl çalıştığına bakmanız ve bu toplantıyı duyurmamızda yardımcı olmanız.

Bu uygulamayı Adalar’da hayata geçirip, demokratik katılımın uygulandığı ilk yer olabilir miyiz?

muhit.co nasıl kullanılır?

“Vatandaşlar www.muhit.co sitesine kayıt olduktan sonra ilk fikirlerini oluşturmaya başlayıp, sunulan fikirlerden beğendiklerini destekleyerek ya da yaşadıkları yerlerdeki kentsel sorunlar hakkında farkındalık oluşturmaya yardımcı olabilirler. (bir örnek https:// muhit.co/issues/view/170 ) Muhit.co

Desteklerinizi, katkılarınızı bekliyoruz!

Sevgi ve saygıyla...

Derya Tolgay-Sera Tolgay

Son değişiklik Pazar, 21 Ocak 2018 17:52
Yorum yapmak için oturum açın